Geven is een manier van leven

De meeste mensen kijken voor hun bron van voorziening naar hun bankrekening, werkgever, uitkering, pensioen enz. Of ze zien op hun eigen mogelijkheden, of vrienden en familie. Natuurlijk zijn er dingen waar je zelf voor moet zorg dragen. Maar de Bijbel leert ons dat God Zélf de Bron is voor al onze voorzieningen – crisis of geen crisis! U moet doen wat de Bijbel zegt en God vertrouwen op Zijn Woord. En dit is het punt waar velen die in financiële moeilijkheden zitten, de boot missen.

U kunt in praktijk brengen wat God in Zijn Woord zegt. Zoals u uw vertrouwen stelt op andere mensen die u mogelijk kunnen helpen, zo moet u uw vertrouwen stellen op God en Zijn Woord. Eén ding is zeker: God is een Waarmaker van Zijn Woord. Hij zal u niet teleurstellen.

Jezus weet van al uw financiële noden, en Hij vertelt u dat God Zelf de Bron is om daarin te voorzien. Tenminste, als u de moed hebt om Hem te vertrouwen op Zijn Woord en te doen wat Hij u zegt. Jezus zegt: ‘U moet eerst geven, dan zult u meer dan overvloedig terugkrijgen’ (zie Lucas 6:38). Jezus zegt met andere woorden: ‘Kijk naar God als de Bron voor uw leven. Geef Hem het beste wat u hebt, en vraag Hem dan het beste wat Hij heeft!’