vrijdag, juli 30 EN | BR

‘Op mijn 15e maakte ik de keuze om in Jezus te geloven. Eigenlijk ging alles in mijn leven goed. Totdat ik eind 2017 op een kruispunt kwam in mijn leven. Ik begon mezelf allerlei dingen af te vragen: ‘Wat heb ik gedaan in mijn leven? Waar ben ik nu? Waar had ik willen zijn? Is dit nu het leven dat God voor mij heeft bedoeld?’ Ik had het niet naar mijn zin op mijn werk. Zo veel mogelijk vermeed ik contact met mensen. Ook had ik weinig zin om dingen te ondernemen. En als ik wat ondernam, dan was ik er vaak niet bij met mijn gedachten.

In de zomer van 2018 kwam het lichamelijke breekpunt. Ik had totaal geen energie in mijn lichaam. Zowel geestelijk als lichamelijk was ik helemaal uitgeput. Ik besloot naar de huisarts te gaan. Er werd niets afwijkends in mijn bloed gevonden. Maar na een gesprek met de huisarts kreeg ik de diagnose: burn-out en depressie. Later kwam hier ook nog een paniekstoornis bij. Lichamelijke klachten die ik had: intense druk op mijn borst, hartkloppingen, hyperventilatie, onrust, angst, paniekaanvallen en huilbuien. Ik trilde over mijn hele lichaam en was vaak misselijk.

Ik at slecht. ’s Nachts kon ik niet meer slapen, omdat ik alleen maar aan het piekeren was. Ook had ik last van nare dromen. Vanbinnen was ik intens verdrietig, alsof mijn hart in duizenden stukjes lag. Op sommige momenten had ik zelfs niet de energie om op mijn benen te staan. Het voelde als een strijd tussen licht en duisternis. Een strijd om mijn leven…


 
Nieuw Leven Magazine December 2019

Delen.

Comments are closed.

X