vrijdag, juli 30 EN | BR

DOOR: DAVID MAASBACH
Een groeiend probleem in de wereld vandaag is de afwezigheid van vaders. Steeds meer vaders, ook binnen de kerk, verlaten om de een of andere reden hun gezin. Ook zijn er vaders die thuis wel aanwezig zijn, maar niet beschikbaar zijn. In de maand van Vaderdag stel ik de belangrijke vraag: wat maakt jou en goede vader?

‘Mijn vader hield veel van mij en ik was mijn moeders lieveling. Mijn vader onderwees mij en zei: ‘Sluit mijn woorden in je hart, want als je je aan mijn geboden vasthoudt, zul je leven.’’ – Spreuken 4:3-4

3 kernwoorden: liefde, tijd en aandacht
In veel gezinnen is de vader afwezig. Natuurlijk zijn er veel vaders die goed voor hun gezin zorgen als het gaat om de financiën. Het probleem is dat veel vaders zich alleen zien als voorziener, in plaats van opvoeder. En dat zijn twee verschillende dingen. Elk kind heeft opvoeding nodig. In veel gezinnen is de vader wel fysiek aanwezig, maar totaal niet betrokken in de opvoeding van de kinderen.

Terwijl de vader wel lichamelijk aanwezig is, is hij mentaal en emotioneel afwezig. Een van de redenen is dat zo’n vader niet begrijpt wat voor een belangrijke rol hij speelt in de familiestructuur. Veel vaders denken namelijk dat ze een goede vader zijn omdat ze een goed salaris thuisbrengen en op die manier hun gezin kunnen onderhouden.

Nieuw Leven Online Magazine Juni 2020

Delen.

Comments are closed.

X