woensdag, juli 28 EN | BR

DOOR: DOKTER PETER REIS

Uit nieuwe cijfers van het CBS en TNO blijkt dat 1,3 miljoen Nederlanders last hebben van burn-outklachten. Een van de belangrijkste oorzaken is werkstress. Wat doe je tegen stress en spanning en hoe voorkom je een burn-out?

‘De Here laat voortdurend Zijn oog rusten op Zijn volgelingen, Zijn oren horen elk hulpgeroep. Wanneer Zijn kinderen roepen, luistert de Here, Hij bevrijdt hen uit elke moeilijke situatie. De Here is heel dicht bij mensen met groot verdriet, Hij helpt hen die terneergeslagen zijn. Vele zorgen en problemen kunnen de gelovige treffen, maar de Here zal altijd voor uitredding zorgen.’ – Psalm 34:16-20

Symptomen van een burn-out
Een van de belangrijkste symptomen is vermoeidheid. Andere symptomen: geprikkeldheid; geïrriteerdheid; gebrek aan zelfbeheersing; vergeetach- tigheid; geen lawaai kunnen verdragen; negatief denken; zelfmedelijden. Daarnaast ben je emotioneel uit balans, waardoor je kan huilen om niets. Je hebt geen plezier meer in wat je doet. Een gevoel van doelloosheid, machteloosheid en wanhoop. Een ander belangrijk symptoom is slecht slapen, doordat je piekert over allerlei dingen.


 
Nieuw Leven Magazine Februari 2020

Delen.

Comments are closed.

X