vrijdag, november 15 EN | BR

Bent U dan toch een koning? vroeg Pilatus. U gebruikt zelf het woord koning, was Jezus’ antwoord. Ik ben geboren en in de wereld gekomen om de waarheid bekend te maken. Ieder die de waarheid liefheeft, luistert naar wat Ik zeg. – Johannes 18:37

Jezus wist waarvoor Hij geboren was. Er zijn heel wat mensen die niet weten waarom zij hier op aarde zijn. Ik geloof echter dat de mens te uniek is geschapen om te denken dat hij ‘zomaar’ op deze aarde is gezet, zonder doel, voor de lol. Het is goed om je af te vragen: Waarvoor ben ik geboren? Is dit wat God voor me heeft? Er is er maar Eén die daar een goed antwoord op kan geven en dat is God. Hij weet precies waarom u bent geboren. Als kinderen van God Hem raadplegen, dan besparen ze zich heel veel moeilijkheden, want God wil spreken en antwoorden.

Het doel van ons bestaan

God heeft ons niet geschapen om ons hier op aarde een bestaan op te laten bouwen om dan te sterven. Nee, God heeft de mens geschapen om uiteindelijk naar de hemel te gaan om voor altijd bij Hem te zijn. Dat is de belangrijkste reden waarom Hij ons schiep.

Dat is echter niet Gods enige doel. We zijn hier op aarde op weg naar ons uiteindelijke doel en terwijl we hier zijn, moeten we de Here raadplegen. ‘Heer, wat wilt U dat ik doen zal? Wat is het aardse doel waarvoor U mij wilt gebruiken?’ Ga God raadplegen welk aards beroep u moet uitoefenen en wat u daarnaast voor Hem kunt doen, zodat u zult weten: Hierom ben ik geboren! Zoek wegen om tot zegen te zijn voor anderen. Stel uzelf beschikbaar voor mensen die troost en steun nodig hebben. ‘Toen u dit voor één van mijn minste broeders hebt gedaan, deed u het voor Mij’ (Mattheüs 25:40). Laat u aan het einde van uw leven kunnen zeggen: ‘Here, ik heb gedaan wat U wilde dat ik zou doen.’

Delen.

Comments are closed.

X