zondag, september 26 EN | BR

1. God heeft een boekhouding!

Wist u dat God een boekhouding bijhoudt? Zijn boekhoudsysteem is echter anders dan wij die op aarde kennen.

Wist u dat u grote giften kunt geven als een offer aan God en maandelijks getrouw uw tienden van uw inkomen kunt brengen, zonder resultaat? Als het niet gegeven wordt op de manier zoals God ons in Zijn Woord opgedragen heeft, zal er op de grote dag van verantwoording niets van al uw giften en tienden in Zijn boekhouding overblijven.

We kunnen God beroven
Wist u dat God op die grote dag tegen u kan zeggen: ‘U hebt Mij beroofd’? ‘Omdat je niet gegeven hebt zoals Ik het in Mijn Woord heb opgedragen, waardoor Ik al je offers en tienden niet heb kunnen erkennen en waarnemen’. Als God uw offers en tienden niet heeft kunnen erkennen en aannemen, zal Hij die zeker ook niet vermelden in Zijn hemelse boekhouding. En dat betekent weer dat er ook geen beloning op u wacht. Misschien zegt u: ‘Ik heb altijd heel getrouw mijn offers en tienden gegeven’. U hebt misschien wel gegeven, maar waar, hoe en aan wie?

De penningen van de weduwe
Religieuze mensen in de dagen van Jezus op aarde brachten grote bedragen zilver en goud. De Bijbel zegt dat Jezus het zag, maar totaal niet onder de indruk was. Toen kwam er een oud weduwvrouwtje die slechts twee penningen gaf. Weet u wat Jezus zei? Hij zei: ‘Deze vrouw heeft meer gegeven dan hen allemaal!’

Volgens ons aards boekhoudsysteem stelde dat wat zij gaf helemaal niets voor vergeleken bij de grote bedragen die de welgestelde mensen gaven. Maar Jezus zei het en Hij meende het! De manier waarop die grote giften werden gegeven, stelde in de ogen van Jezus niets voor. Volgens de hemelse boekhouding hadden deze mensen niets gegeven. Dat is de reden waarom iemand die twee cent geeft, in de ogen van God meer kan geven dan iemand die 1.000 euro geeft.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Delen.

Comments are closed.

X