dinsdag, september 28 EN | BR

Ik zal altijd voor u zorgen, Ik zal u nooit in de steek laten. – Hebreeën 13:5

Er zijn mensen die zo’n fout hebben gemaakt in het leven dat men bij zichzelf denkt: ‘De Here zal mij nooit vergeven.’ ‘De Here kan mij nooit gebruiken, zeker niet als die en die.’ Je verlangt er zo naar, maar je wordt verlamd door verkeerde gedachten over de goedheid van God.

De Bijbel zegt in Nehemia 9:17: ‘Maar U bent een God die vergeeft, die genade schenkt en medelijden toont. U wordt niet snel toornig; integendeel, U bent vol liefde en genade.’

Terwijl u dacht dat de Here u niet zou vergeven, is Hij een God die u graag vergeeft. U dacht: ‘Here, U kunt mij niet gebruiken’, terwijl Hij klaarstaat om het plan dat Hij met u heeft, uit te voeren. Zo kunnen veel mensen de dingen missen die God voor hen heeft, door verkeerd te denken. Je was boos omdat je dacht dat iedereen tegen je was (mensen stellen zich dingen voor die er helemaal niet zijn). Je dacht: iedereen heeft mij verlaten. Je dacht: alles zit tegen – zelfs God is tegen mij.

Jakob dacht dat ook toen men hem vertelde dat zijn zoon Jozef dood was. Hij dacht: mijn zoon Jozef is weg; straks raak ik ook Benjamin kwijt. Jakob dacht dat hij alles zou kwijtraken. Maar als je het einde van het verhaal leest, dan kom je tot de ontdekking dat die gedachte helemaal fout was. De Here had Jozef juist al vooruit gestuurd om het hele volk in leven te houden. De psalmist David zegt in Psalm 23:6: ‘Uw goedheid, liefde en trouw mag ik mijn hele leven ervaren.’

Als u door de omstandigheden waarin u verkeert, denkt: God heeft mij verlaten, dan denkt u fout, want voordat Jezus naar de hemel ging, heeft Hij gezegd: ‘En vergeet dit niet: Ik ben altijd bij u, tot het einde van de tijd’ (Mattheüs 28:20).

Delen.

Comments are closed.

X