donderdag, oktober 1 EN | BR

Ik ben iets heel nieuws van plan. Kijk, Ik ben er al mee begonnen. Ziet u het niet? – Jesaja 43:19

God zegt hier iets heel moois. Een andere vertaling zegt: ‘Ik ben met iets heel nieuws bezig. Ik heb een heel nieuw plan. Ik ben er al mee begonnen. Ziet u het niet?’ De Here zegt hier eigenlijk: ‘Als u datgene waar God mee begonnen is, niet kunt zien, dan kunt u het ook niet ontvangen.’

Hoe je de zegen van God ontvangt

Geloof maakt dat u al de zegen van God in uw denken kunt zien voordat het er is. Hebreeën 11:1 zegt: ‘Geloof is de zekerheid dat onze hoop werkelijkheid wordt en het is overtuigd zijn van het bestaan van dingen die je niet ziet.’ Hoe moet je succesvol in je leven zijn als je eigenlijk al denkt: ‘Ik zit al aan de top van het succes’? Om de zegen van overvloed van God in je leven te kunnen ontvangen, zul je dus je denken moeten vergroten. Omdat het denken van de mens ten opzichte van God en wat Hij voor ons kan en wil doen, zo beperkt is, zul je een beslissing moeten nemen en tegen jezelf moeten zeggen: ‘Het is de hoogste tijd om mijn denkwereld te vergroten.’ Waarom? Omdat God een grote God is en omdat bij Hem niets onmogelijk is. Jezus heeft gezegd: ‘Ik ben gekomen om mijn schapen leven in overvloed te geven’ (Johannes 10:10).

Geloof maakt Gods beloften levend

Wil je die overvloed ontvangen, dan moet je de zegen die God je geven wil, leren zien en gaan uitspreken. En dat doe je door het geloof. Geloof is heel belangrijk, want geloof maakt Gods beloften levend. Geloof brengt dat nieuwe, waar de Here mee bezig is in je leven, in je gezin, in je huwelijk, in je gemeente, in je land, tot leven. Geloven is een werkwoord. Het doet iets. Het schept iets. Zie met je geloofsogen. De Here staat op het punt nieuwe dingen te doen. Je zult er echter eerst helemaal van vervuld moeten zijn in je denken, in je geest, in je hele wezen. Ziet u met uw geloofsogen die nieuwe dingen die God wil doen? Datgene wat u voor ogen houdt, waar u over spreekt, heeft invloed op uw leven, zowel positief als negatief.

Delen.

Comments are closed.

X