vrijdag, juli 30 EN | BR

Deze maand is het Vaderdag en zijn de schijnwerpers op de vaders gericht. Wat zijn de 10 kenmerken van een goede en liefhebbende vader?

1) Discipline in reinheid
Lust is de grootste hindernis van een christelijke man naar een geheiligd leven. De val van koning David moet ons waarschuwen om er ver vandaan te blijven. Vul jezelf met het Woord van God en leer de verschillende Bijbelteksten uit je hoofd, zoals:

‘God wil namelijk dat je Hem helemaal toebehoort en dat je je ver houdt van elke vorm van ontucht. Ieder van jullie moet zijn lichaam beheersen, zodat het niet onteerd wordt, maar aan God toebehoort. Geef niet toe aan je hartstochten en begeerten, zoals gebeurt bij mensen die God niet kennen. Benadeel en bedrieg je medemens op dit gebied niet. Wij hebben je gewaarschuwd dat als je zulke dingen doet, de Here je daarvoor zal straffen. God heeft ons niet tot losbandigheid geroepen, maar tot een leven dat Hem is toegewijd. Wie dit afwijst, is niet ongehoorzaam aan mensen, maar aan God, die ons Zijn Heilige Geest geeft.’ – 1 Thessalonicenzen 4:3-8

‘Ik had een overeenkomst gesloten met mijn ogen om nooit naar jonge vrouwen te kijken.’ – Job 31:1

Nieuw Leven Online Magazine Juni 2020

Delen.

Comments are closed.

X