woensdag, juli 28 EN | BR

DOOR: DAVID MAASBACH

Ken jij Gods liefdesverhaal? Het verhaal van Zijn enige Zoon die in de wereld kwam om de mensen te redden? Het verhaal van Jezus die geboren is in een stal in Bethlehem? Dit verhaal geeft hoop, vrede en leven. Het is nog steeds the greatest love story ever told!

‘God heeft zoveel liefde voor de wereld dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven, zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.’ – Johannes 3:16

Voor de een is kerst een feest van gezelligheid met familie en vrienden. Voor de ander zijn het een paar fijne vrije dagen waarin men geniet van heerlijke kerstdiners. Ook is het voor velen een feest van het geven van cadeaus. Maar laten we even teruggaan naar de echte betekenis van dit speciale feest.

De nacht dat Jezus werd geboren
Het was een heldere nacht in Bethlehem en iedereen lag te slapen. Bijna iedereen, want in diezelfde nacht waren er herders in het veld die de wacht hielden over hun schapen. Plotseling was daar een engel van God en Gods heerlijkheid vulde de hele omgeving. De herders waren bang: wat stond hen nu te wachten? Maar de engel zei tegen hen:

‘Wees niet bang, want ik breng jullie het mooiste nieuws dat jullie ooit gehoord hebben. Het is groot nieuws voor het hele volk. Vandaag is in Bethlehem de Redder geboren: Christus, de Here. Ik zal jullie vertellen hoe jullie Hem kunnen herkennen: het kind ligt in doeken gewikkeld in een voerbak.’ – Lucas 2:10-12

En plotseling was de hele lucht gevuld met een menigte engelen die God loofden. Zij zongen:

‘Ere zij God in de hoge. Vrede op aarde bij de mensen die naar Zijn wil leven.’ – Lucas 2:14

De Zoon van de Allerhoogste God werd niet geboren in een koninklijk paleis, maar in een stal in Bethlehem. Zijn eerste ademhaling was tussen de schapen, ezels en koeien. Deze nacht was de Redder van de wereld geboren!

Delen.

Comments are closed.

X