donderdag, mei 13 EN | BR

6. The Blessing Pact is een manier van leven

The Blessing Pact spreekt niet alleen over geven. Nee, het gaat ook over dieper gaan in het geloof in Gods Woord. Het is een manier van leven. Het is belangrijk dat je zult beseffen wat je nood is, en dat je niet in staat bent om het zelf op te lossen. Je hebt God nodig. Je hebt een wonder nodig. Als je dit kunt zien, dan is dat een goed begin om een wonder van God te verwachten.

Een gedragsverandering
Vandaag kunt u een stap in geloof doen en uit het diepst van uw hart zeggen: ‘Ik doe het! En ik verwacht een wonder!’ Geloven en belijden is hierbij heel erg belangrijk. Petrus, de grote visser, moest ook op het punt komen om dit te zeggen. Hoewel Petrus het niet kon begrijpen en de hele nacht voor niets had gevist, zei hij: ‘Oké, Heer, op Uw Woord zal ik het doen.’ En dit zou niet de laatste keer zijn. Waarom niet? Omdat ‘Ja, Heer, ik zal het doen! En ik verwacht een wonder!’ een gedragsverandering is die je ondergaat. Je gaat doen wat God zegt in Zijn Woord. Het is een manier van leven en van denken. Wanneer je vanaf dit punt verder naar het leven van Petrus kijkt, zie je een grote verandering in zijn leven. Je ziet dat het principe van The Blessing Pact zijn levenswijze werd.

The Blessing Pact is een verdrag, een verbond, een pact tussen God en u. Het is geen pact tussen u en mij. Ik ben alleen maar een instrument dat God vandaag gebruikt om met u het geheim te delen van The Blessing Pact. Ik help u door hier vrijmoedig met u over te spreken. En natuurlijk bid ik voor u. Maar alleen God kan het wonder voor u doen.

Een geestelijke ervaring
Waar The Blessing Pact moet beginnen is in uw hart en in uw denken. Dan zal het vanzelf zijn weg vinden in het geven. Wanneer het in uw hart begint, stapt u niet alleen in The Blessing Pact met God om de financiële voordelen die het u geeft. Nee, het gaat dieper en verder dan dat. Het wordt een leven van gehoorzaamheid aan God en Zijn Woord. En dat is voor velen een hele nieuwe manier van leven. Als je al het geld van de wereld verdient, en je kunt daarmee alles kopen wat je hartje begeert, maar je verliest je ziel, wat voor voordeel zal al je geld en bezittingen je dan brengen? Jezus zegt:

‘Wat hebt u eraan de hele wereld te winnen en uw leven te verspelen?’ – Mattheüs 16:26

Toen Petrus gehoorzaam was en zijn boot aan Jezus uitleende, naar diep water ging, zijn netten uitgooide en de grootste vangst van zijn leven binnenhaalde, was het allerbelangrijkste niet die grote wonderbare visvangst waarmee hij al zijn rekeningen kon betalen. Nee, het was dat overweldigende gevoel van zijn geestelijke nood om naar Jezus toe te gaan en Jezus te aanbidden met ‘Heer’! Hoewel Petrus financieel heel erg gezegend werd, was de diepere relatie met de Heer het allerbelangrijkste wat Petrus uit zijn Blessing Pact met God haalde. Met andere woorden: uw Blessing Pact met God is een geestelijke ervaring. Het betekent dat u uw hele hebben en houden in de handen van God legt en God vertrouwt op Zijn Woord. Het betekent dat u ermee stopt om uw oog te vestigen op alle omstandigheden. Het betekent dat u teruggaat naar de Bijbel en letterlijk doet wat Jezus heeft gezegd. Het betekent dat u zegt: ‘Heer, ik doe het! En ik verwacht een wonder!’

Geef uzelf volkomen aan God

Sommige mensen vandaag geven zichzelf zonder geld te geven. Sommigen geven geld zonder zichzelf te geven. Maar geen van beiden werkt. Waarom niet? Omdat we ons verdiende geld, ofwel inkomsten, niet kunnen scheiden van ons leven. Toen God zei: ‘Geef’, bedoelde Hij daarmee: ‘Geef uzelf’. En wanneer u God uw leven geeft, geeft u ook uw tijd, uw talenten en uw geld. Dat is The Blessing Pact waar ik met Jezus in ben gestapt. En dat biedt God u vandaag ook aan. Het is niet altijd de makkelijke weg, maar wel de Bijbelse weg. De zegen van God vergezelt iedereen die deze weg bewandelt. En alleen Zijn zegen maakt een mens rijk.

Het heeft allemaal te maken met uw geloof in God en Zijn Woord. Het is Bijbels, het is praktisch en het werkt door The Blessing Pact heen. Het heeft niets te maken met magie. Nee, God doet wonderen als wij ons geloof in werking stellen.

1 2 3 4 5 6 7 8
Delen.

Comments are closed.

X