donderdag, mei 13 EN | BR

4. God Zélf is de Bron

De meeste mensen kijken voor hun bron naar hun bankrekening, werkgever, uitkering, pensioen enz. Of ze zien op hun eigen mogelijkheden, of vrienden en familie. Natuurlijk zijn er dingen waar je zelf voor moet zorgdragen. Maar de Bijbel leert ons dat God Zélf de Bron is voor al onze voorzieningen – crisis of geen crisis! U moet doen wat de Bijbel zegt en God vertrouwen op Zijn Woord. En dit is het punt waar velen die in financiële moeilijkheden zitten, de boot missen.

God is een waarmaker van Zijn Woord

Vandaag kunt u in praktijk brengen wat God in Zijn Woord zegt. Zoals u uw vertrouwen stelt op andere mensen die u mogelijk kunnen helpen, zo moet u uw vertrouwen stellen op God en Zijn Woord. Eén ding is zeker: God is een Waarmaker van Zijn Woord. Hij zal u niet teleurstellen.

Jezus weet van al uw financiële noden, en Hij vertelt u dat God Zélf de Bron is om daarin te voorzien. Tenminste, als u de moed hebt om Hem te vertrouwen op Zijn Woord en te doen wat Hij u zegt. Jezus zegt: ‘U moet eerst geven, dan zult u meer dan overvloedig terugkrijgen.’ Jezus zegt met andere woorden: ‘Kijk naar God als de Bron voor uw leven. Geef Hem het beste wat u hebt, en vraag Hem dan het beste wat Hij heeft.’ God zegt:

‘Breng het hele tiende deel naar de voorraadkamer, zodat er voldoende voedsel zal zijn in mijn tempel. Probeer het toch eens, dan zult u zien dat Ik de vensters van de hemel zal openen en een stroom van zegen over u zal uitstorten.’ – Maleachi 3:10

Met andere woorden: hoe groter het offer, des te groter de zegen!

Een écht offer
Hebt u wel eens een écht offer aan God gegeven? Misschien zegt u: ‘Nou, ik heb wel eens wat in de collecte gedaan, hoor’, of: ‘Ik steun af en toe een goed doel.’ Maar dat bedoel ik niet. Nee, ik bedoel: Hebt u wel eens een offer gebracht dat u echt voelde? Iets wat u eigenlijk niet kon missen? Iets wat u eigenlijk niet kon doen? Als u dit nog nooit gedaan hebt, wordt het hoog tijd voor The Blessing Pact; dat u God gaat vertrouwen op Zijn Woord. ‘Probeer het maar eens!’ zegt God. Zet God vandaag op de eerste plaats in uw leven en in uw geven.

Misschien is dit wel de dag van de waarheid. Misschien hebt u nog nooit gehoord wat Jezus heeft gezegd over geven en ontvangen, en hoort u het vandaag voor het eerst. Misschien hebt u uw oog altijd en alleen gevestigd op uw bankrekening, werkgever, overheid enz. Maar niet op God en Zijn Woord. Nu spreekt God tot u en zegt: ‘Geloof en doe wat Ik zeg in Mijn Woord, en Ik zal voorzien in al uw noden.’ Als u God gelooft en vertrouwt op Zijn Woord, begin dan vandaag te geven. Geef wanneer de nood juist het hoogst is.

‘Ik zal het doen! En ik verwacht een wonder!’
Als u besloten hebt om te geven, dan wil ik graag dat u twee dingen zult zeggen:
1. ‘Ik zal het doen!’
2. ‘Ik verwacht een wonder!’

Misschien zegt u: ‘David, ik heb nog nooit een wonder van God in mijn leven ervaren.’ Wanneer u in geloof hardop zegt: ‘Ik zal het doen! En ik verwacht een wonder!’, zal de atmosfeer om u heen veranderen. U zult de liefde van God voelen en ervaren. Vanaf dat moment gaat u God zien en vertrouwen als de Bron van voorziening in uw leven. Vanaf dat moment zet u God op de eerste plaats in uw leven en in uw geven. Er gaat dan iets goeds met u gebeuren. Probeer het maar eens. Door uw Blessing Pact met God zal God voorzien in al uw noden met een stroom van overvloed aan zegeningen.

1 2 3 4 5 6 7 8
Delen.

Comments are closed.

X