zondag, februari 23 EN | BR

De Bijbel zegt in Lukas 8:22-25: ‘Op een dag stapte Hij (Jezus) met Zijn discipelen in een boot en zei: ‘Kom, wij gaan naar de overkant van het meer.’ Tijdens de overtocht viel Hij in slaap. Plotseling stak een vreselijke storm op. De golven werden zo woest dat het water de boot insloeg. Het werd heel gevaarlijk. De discipelen maakten Jezus wakker. ‘Meester! Meester,’ schreeuwden zij, ‘wij vergaan!’.

Jezus bestrafte de wind en het woeste water en onmiddellijk werd het bladstil. En Jezus zei: ‘WAAR WAS JULLIE GELOOF?’
Jezus zei niet dat Zijn discipelen geen geloof hadden. Nee, Hij vroeg hen: ‘WAAR was jullie geloof?’ De Bijbel leert ons dat, als je een wonder van God wilt ontvangen, je je geloof in werking moet stellen. Alleen dan kan het geloof zijn werk doen, waarvoor u het van God ontvangen hebt. Op de een of andere manier moet je in geloof Jezus aanraken, zodat Zijn kracht en UW geloof een punt van contact maken. Maar hoe doe je dat?

Lucas 8:22-25
22 Op een dag stapte Hij met zijn leerlingen in een boot en zei: ‘Kom, wij gaan naar de overkant van het meer.’ 23 Tijdens de overtocht viel Hij in slaap. Plotseling stak een vreselijke storm op. De golven werden zo woest dat het water de boot insloeg. Het werd heel gevaarlijk. 24 De leerlingen maakten Jezus wakker. ‘Meester! Meester,’ schreeuwden zij, ‘wij vergaan!’ Jezus bestrafte de wind en het woeste water en onmiddellijk werd het bladstil. 25 ‘Hebben jullie geen vertrouwen in Mij?’ vroeg Hij zijn leerlingen. Zij keken Jezus bang aan. Vol ontzag en verbazing zeiden zij tegen elkaar: ‘Wat voor man is Hij? Zelfs de wind en het water doen wat Hij zegt!’
Romeinen 12:3
Als Gods boodschapper zeg ik tegen ieder van u: beoordeel uzelf eerlijk en denk niet te hoog van uzelf, bepaal uw eigen waarde naar de mate van het geloof dat u van God ontvangen hebt.
Lucas 8:41
Er kwam een man naar Hem toe die voor Hem neerviel. Het was Jaïrus, de leider van een synagoge. Hij smeekte of Jezus wilde meegaan naar zijn huis.
Marcus 5:23
‘Wilt U alstublieft meekomen om uw handen op haar te leggen,’ smeekte hij, ‘dan zal ze beter worden en blijven leven.’
Marcus 5:35
Terwijl Hij nog met haar sprak, kwamen er mensen met een boodschap voor Jaïrus. ‘Uw dochter is al gestorven. Het heeft nu geen zin meer dat de Meester met u meegaat.’
Marcus 10:40
Maar wie in mijn Koninkrijk naast Mij zullen zitten, maak Ik niet uit. Dat bepaalt God.’

Lees mee met boodschappen die David Maasbach brengt in uw eigen Blessing Bijbel.

Delen.

Comments are closed.

X