vrijdag, juli 30 EN | BR

DOOR: DAVID MAASBACH
Volgende maand vieren we Pasen. In de periode vóór Pasen staan we in het bijzonder stil bij het lijden van Jezus. In de nacht dat Jezus werd verraden, ging Hij naar een tuin op de Olijfberg, genaamd Gethsemané. Daar voerde Jezus een hevige strijd.

‘Jezus liep een stukje verder en liet Zich vallen. Hij vroeg God of het mogelijk was dat Hij al die verschrikkelijke dingen die voor Hem lagen, niet hoefde door te maken. ‘Abba! Vader!’ zei Hij. ‘Voor U is alles mogelijk. Neemt U die beker bij Mij vandaan. En toch, niet wat Ik wil, maar wat U wilt moet gebeuren.’’ – Marcus 14:35-36

De betekenis van Gethsemané
Het woord Gethsemané komt van het Griekse Gethsemani en het Hebreeuwse Gat-Schmanim. In onze taal betekent het letterlijk ‘oliepers’. Gethsemané is meer dan een mooie tuin in Jeruzalem. Deze prachtige hof heeft een geheim. Ergens in die tuin staat een oliepers. Onder hoge druk werden daarin de olijven vermorzeld en vermalen. Eigenlijk is het een verschrikkelijk proces. Daardoor krijgt Gethsemané een heel andere betekenis. Het is de plaats van intense druk.

Nieuw Leven Magazine Maart 2020

Delen.

Comments are closed.

X