vrijdag, april 23 EN | BR

Maar hier bij ons aan tafel zit de man die Mij zal uitleveren. ” – Lucas 22:21

Jezus wist dat degene die Hem zou verraden met Hem aan tafel zat. Het was Judas, die kort daarvoor samen met de Here Jezus het brood in de wijn doopte. Jezus gaf het brood aan hem en de verraderlijke hand van Judas nam het brood aan uit de hand van Jezus. Even later verried hij Jezus.

Misleid door de boze

Hoe is het mogelijk dat Judas tot zo’n verschrikkelijke daad kwam om de Meester te verraden? Hoe is het mogelijk dat de boze bezit kon nemen van een discipel van de Here Jezus? Judas wandelde met Hem, deed wonderen in Zijn naam. God gebruikte hem. De reden is dat Judas zich liet misleiden door de boze.

Er zijn veel christenen vandaag die deze geest ruimte geven in hun hart. Men geeft de boze plaats in het hart. Hij kan zich vrij bewegen en telkens als hij komt, wordt hij sterker en sterker. Uiteindelijk neemt hij de geest van de mens over en heeft hij hem of haar in bezit.

Judas was al een dief. Hij stal uit de kas van zijn Meester. Er is dus een voorgeschiedenis. Vandaag is dat niet anders. Bepaalde godsdiensten hersenspoelen kleine kinderen met een haat tegen Israël of tegen christenen. En haat is de geest van de boze. God is echter liefde. Het is onmogelijk voor een mens die beheerst wordt door de liefde van de Here Jezus om zomaar andere mensen te doden.

Dicht bij God

Vandaag zijn er over de hele wereld ook christenen die leven als Judas. Ze ‘dienen God’ en ‘gaan naar de kerk’, maar ze leven in de zonde. Daarom gebeurt het dat deze christenen totaal afvallen van hun geloof. Dat is de reden waarom wij dicht bij God moeten blijven. ’Wie schuilt bij God, de Allerhoogste, kan rustig slapen, want de Almachtige beschermt hem’ (Psalm 91:1).

Bent u afhankelijk van God en bent u zich bewust van uw kwetsbaarheid? We hebben elke dag Gods genade nodig om in Zijn wegen te wandelen.

Delen.

Comments are closed.

X