woensdag, oktober 16 EN | BR

LESSEN

Wij streven er altijd naar om goed en betrouwbaar Bijbels onderwijs te geven, en eenvoudige en praktisch toepasbare voorbeelden voor nu.

oogsttijd lessenJouw roeping in het plan van God
door John T.L. Maasbach & Fred de Bruijn
Deze studie vormt de hoofdlijn van de school en richt zich op drie belangrijke facetten van de roeping:

1 – ‘Jouw persoonlijke roeping’ Wie roept er? Hoe weet ik dat ik geroepen ben en hoe weet ik waarvoor ik geroepen ben? Het zal behandelen wat nodig is om je roeping met succes te volbrengen.
2 – ‘De roeping van de Gemeente’. Wat is de roeping van de Gemeente? Hoe werkt God door Zijn Gemeente? Wat is de belangrijkheid en het doel van de Gemeente voor deze tijd?
3 – ‘De bijzondere werking van de Heilige Geest’. Heb jij alles in ontvangst genomen wat God beloofd heeft en wat jij nodig hebt? De groeikansen van dit seizoen. Blijven in Zijn tegenwoordigheid.

oogsttijd lessenAls toen voor nu
Smith Wigglesworth & David du Plessis door Jeconia Maasbach, Nita Edwards & Betty Baxter door Alissa Hathie-Maasbach, Andrew Murray door Anton van der Heijden, Johan Maasbach door Sinclair van Dalen, William Booth door Othniël de Bruijn
We gaan in deze lessen terugkijken naar wat God gedaan heeft en hoe groot die impact is geweest op de hele maatschappij. Deze fascinerende levensverhalen worden niet als saaie geschiedenislessen gebracht, maar zij zullen het vuur van de Heilige Geest in iedereen aanwakkeren. We kijken niet naar de levens in de Bijbel, maar naar die van de laatste 200 jaar. We zullen ook zoeken naar de redenen waarom God zo veel door hen kon doen.

oogsttijd lessenGeroepen om God te dienen
door Orfeo Ost
Ben jij voorbestemd door God om iets te doen en te volbrengen? Heeft Hij jou uitgekozen vóór je geboorte? Hebben de ervaringen in je jeugd en leven een doel? Zijn je tegenslagen een teken van God dat je op de verkeerde weg zit, of moet je je juist niet door de duivel laten tegenhouden? Denk je dat God je naar rechts wil hebben, terwijl Hij je juist links probeert te sturen? Welke weg is van Hem? Paulus beantwoordt al deze vragen. Hij laat zien vanuit zijn persoonlijk leven en hoe God met Hem omging, hoe je Gods doel voor je leven niet hoeft te missen.

oogsttijd lessenThis is my life
gesprekken met mensen vanuit de praktijk gehost door Micha Maasbach
Ervaringen van anderen inspireren ons, wekken geloof op, geven vrijmoedigheid en leren ons wat we wel en niet moeten doen. Micha zal aan tafel zitten met verschillende mensen die vertellen over de bijzondere momenten dat ze door God gebruikt zijn in de maatschappij. Verder zullen ze ook overbrengen hoe ze dat wat ze geleerd hebben in de maatschappij, kunnen gebruiken om God te dienen. Serieus, met humor en bruikbare voorbeelden.

oogsttijd lessenIn gesprek met David Maasbach
Wat besproken wordt met de studenten, blijft tussen de studenten! Je mag vragen stellen en persoonlijk advies vragen. In een ontspannen sfeer zal David eenvoudige en duidelijke antwoorden geven. Uit persoonlijke ervaring zal hij dingen delen die je niet zomaar in een preek zult horen.

X