zaterdag, september 25 EN | BR

DOOR: DAVID MAASBACH

Miljoenen mensen hebben vandaag last van allerlei angsten. Hun leven wordt beheerst door vrees. Angst kan plotseling opkomen en je totaal verlammen. Ontdek hoe jij vandaag een leven kan hebben zonder angst.

Elk mens kan te maken krijgen met angst
Iedereen – jong en oud – kan in het leven te maken krijgen met angst. Niet iedereen reageert hetzelfde op angst: de een blijft stokstijf staan, de ander gaat huilen of gillen, en weer een ander sluit zichzelf op in huis en durft niet meer over straat. Maar één ding is zeker: angst kan je hele leven beheersen en totaal verzieken.

Je kunt je bezwaard voelen wanneer de rekeningen komen en je niet genoeg geld hebt om ze te betalen. Of wanneer het niet goed gaat met de opvoeding van je kind(eren). En zo zijn er nog allerlei andere dingen waarover mensen zich zorgen kunnen maken. Wanneer je je overgeeft aan dat drukkende gevoel, kan dat omslaan in angst.

Voorbeelden uit de Bijbel
In angstige en onzekere tijden mogen wij ons vasthouden aan God. Juist op die momenten is Hij heel dichtbij en bemoedigt Hij ons. Hij verlost ons van die gevoelens van bedruktheid. In de Bijbel vinden we veel voorbeelden van mensen die bemoediging en troost van God kregen. Daarom is het belangrijk dat wij de Bijbel kennen.

Denk aan koning David. Vaak lezen we dat hij bang was, maar God bevrijdde hem elke keer weer uit zijn angsten. Denk aan Daniël. Hij moet angstig geweest zijn toen hij in de leeuwenkuil gegooid werd. Maar God was heel dicht bij Daniël en beschermde hem tegen de hongerige leeuwen.

Lees hier het volledige artikel.

Delen.

Comments are closed.

X