Hoe het begon

50 jaar hoofdkantoor Johan Maasbach wereldzendingJohan Maasbach groeide op als 13e kind in een gezin met 14 kinderen. Toen hij 17 jaar was, ging hij als koksmaat werken op zee. Tijdens zijn jaren op zee leerde hij God steeds beter kennen. Hij wist dat God wilde dat hij een prediker van het evangelie zou worden. In zijn vrije tijd trok hij door Nederland met een ‘evangelietent’. Ook Willy Klumper, geboren in een gezin met 4 kinderen, wilde graag mensen over Jezus vertellen. Nadat ze 2 jaar in Zwitserland een Bijbelschool had gevolgd, hielp ze het evangelie te verspreiden in Stadskanaal en Vroomshoop. Tijdens een tentsamenkomst in Stadskanaal ontmoetten Johan en Willy elkaar voor het eerst. In 1952 zei Johan het leven op zee vaarwel, trouwden ze met elkaar en gingen fulltime in het evangelie werken.

Het eerste kerkgebouw

Niet lang daarna startten Johan en Willy Maasbach met evangelisatiediensten in Gouda. Dit was iets nieuws in Nederland, want er was in die tijd nog geen Volle Evangelie of Pinkstergemeente. In Gouda werd ook het allereerste kerkgebouwtje aangeschaft: de Bethlehemskerk, aan de Zeugstraat 38.

 

Doorbraak in het Volle Evangelie

In 1958 kwam de grote doorbraak voor het Volle Evangelie in Nederland. De Amerikaanse evangelist T.L. Osborn kwam naar Nederland om een grote evangelisatiecampagne te houden op het Malieveld in Den Haag en het Bodenterrein in Groningen. Iedere avond kwamen er tienduizenden mensen. Velen werden genezen van ziekten en er gebeurden grote wonderen. Ontelbare mensen kwamen tot bekering. Daarna ontstonden er steeds meer Pinkster- en Volle Evangelie kerken in Nederland. Johan Maasbach werd bij deze campagnes uitgekozen als zijn vertaler. Na de ‘Holland Wonder’ campagne werd Johan vaak gevraagd om diensten te houden door heel Nederland.

Nieuw kantoor

Het zendingswerk groeide en begin jaren zestig verhuisde men van het gebouw in Gouda naar een grotere locatie in de Koningsstraat in Den Haag.

Reacties zijn gesloten.