vrijdag, juli 30 EN | BR

DOOR: JACK KUHATSCHEK
De maatschappij van vandaag moedigt ons aan om onszelf lief te hebben en in onszelf te geloven. We zijn wanhopig op zoek naar liefde en acceptatie. Maar diep vanbinnen verlangen we ernaar te weten hoe God over ons denkt. Deze special over eigenwaarde helpt jou jezelf te zien zoals God jou ziet.

Wonderlijk gemaakt
In Psalm 139 zien we God, de meester handwerksman, terwijl Hij vol liefde werkt aan Zijn meesterwerk: de mens. Deze psalm kan een grote impact hebben op de manier waarop jij jezelf ziet.

‘U hebt mij immers in de buik van mijn moeder gemaakt. Mijn hele lichaam werd door U geweven. Ik prijs U, omdat U mij zo prachtig hebt gemaakt. Alles wat U doet, is wonderbaarlijk. Alles in mij getuigt daarvan. U zag elk van mijn botten, terwijl zij in het verborgene werden gemaakt. U zag mij al toen ik nog geen vorm had. Elke dag van mijn leven stond toen al in Uw boek opgeschreven.’ – Psalm 139:13-16

Diep gevallen
Hoewel we Gods kunstwerk zijn, zijn we duidelijk beschadigd door de zondeval. Voordat ons herstel kan beginnen, is het eerst belangrijk dat we beseffen hoe diep we gevallen zijn. Paulus beschrijft de schade die wij hebben overgehouden aan de zonde.

Nieuw Leven Magazine April 2020

Delen.

Comments are closed.

X