vrijdag, april 23 EN | BR

Kijk vanaf vrijdag 4 januari naar “Israël, Mijn glorie”. Elke vrijdag om 18:05 uur bij David Maasbach op Family7.

Geen land ter wereld heeft door de jaren heen zo in het middelpunt van de belangstelling gestaan als Israël, het land van de Bijbel. De vele bijzondere historische en heilige plekken getuigen van dat roemruchtige verleden. Maar Israël is niet alleen rijk aan verleden, de sneltreinvaart waarin het zich ontwikkelt is opzienbarend. Het is een land waarin het verleden in het heden ligt en de toekomst in het nu.

Het grondbeginsel de woestijn te bedwingen en de wil een eigen staat te stichten veranderde de landkaart compleet. Vooral sinds de stichting van de staan in 1948 kwam deze ontwikkeling is een ongekende stroomversnelling.

In deze tijd en in dit alles is ‘Israël, Mijn glorie‘ geboren. Alle beelden tonen Israel en het heilige land in de schoonheid van vandaag en de profetie van morgen. 

Alle elementen van wat je hoort en ziet in Israël, Mijn glorie doet iets met je. Omdat Israël is het land van God en de Bijbel. En God heeft gesproken en gezegd:

Want Ik bied u mijn verlossing aan. Niet in de verre toekomst, maar nu! Ik sta klaar om u te redden. Jeruzalem zal Ik verlossen en Israël weer in luister herstellen.’

Jesaja 46:13

Delen.

Comments are closed.

X