zaterdag, september 18 EN | BR

I LOVE BRAZILIË neemt je mee naar een land van grote contrasten. Met prachtige natuurgebieden, een welvarende economie maar ook vele favela’s. Sinds 2006 is de Stichting Johan Maasbach Wereldzending werkzaam in Brazilië door middel van Bijbelscholen, campagnes, kerken en het sociale project OASIS.

Als er iets is wat ons hart raakt en onze ziel treft, dan zijn het wel de kinderen in deze wereld die lijden en vrijwel niets bezitten. Velen van hen leven op straat en hebben geen warm huis, zelfs geen kamer, bed, stoel of tafel. Sommigen hebben de luxe van een dun matrasje of rieten matje om op te slapen, wat wij vandaag een stuk gordijn of laken zouden noemen. Anderen liggen gewoon op de vieze grond of koude vloer. Geen kussen, geen deken, geen sokken, laat staan schoenen of sandalen. Er zijn heel veel kinderen die de nacht in de openlucht doorbrengen, die niet weten waar hun volgende maaltijd vandaan moet komen. Ze weten niet wat een pyjama is en ’s morgens wassen ze zich ergens bij een pomp of sloot. De handdoeken bestaan gewoonlijk uit vodden. Ze weten niet beter, want ze hebben nog nooit iets in bezit gehad.

In 2010 zijn wij het project OASIS gestart in Brazilië, waar kansarme kinderen overdag worden opgevangen. Veel mensen wonen in sloppenwijken, zijn werkloos of verdienen erg weinig, zodat de dagelijkse maaltijd vaak al een probleem vormt, laat staan kleding, speelgoed, scholing, enz.

Delen.

Comments are closed.

X