dinsdag, september 28 EN | BR

Ieder mens heeft liefde nodig. Wij zijn gemaakt om lief te hebben en liefde te ontvangen. Dit is heel logisch, want wij zijn door God gemaakt en God IS liefde. Liefde tussen man en vrouw, ouders en kinderen, broers en zussen, is nodig om relaties goed te houden.

Liefde is meer dan een gevoel, hoewel het gevoel er zeker wel mee te maken heeft. 1 Korinthiërs 13 vertelt ons wat volmaakte liefde is:

‘De liefde is geduldig, de liefde is vriendelijk, de liefde is niet jaloers. Zij doet niet gewichtig en is niet trots, zij kwetst niet, is niet egoïstisch en voelt zich nooit beledigd, zij neemt niemand iets kwalijk, zij is niet blij met onrecht, maar juist met de waarheid. De liefde beschermt altijd, heeft altijd vertrouwen, verwacht het altijd van God en houdt stand.’
– 1 Korinthiërs 13:4-7

Echte liefde houdt stand en laat een ander niet in de steek, ook als deze persoon in moeilijkheden is of zich misdraagt.

Velen komen liefde tekort
Veel mensen voelen zich niet geliefd en proberen het leven op een andere manier inhoud te geven. Velen hebben moeite om liefde te geven en zijn gefrustreerd, omdat ze vroeger weinig of geen liefde ontvingen.

Sommigen uiten hun frustraties in geweld. Anderen lijden aan depressies, omdat ze zich eenzaam voelen. Velen zijn door gebrek aan liefde niet in staat om een relatie op te bouwen die op wederzijdse liefde gebaseerd is. Alleenstaanden hunkeren vaak naar liefde en vriendschap van een partner.

Nieuw Leven Augustus 2021

Delen.

Comments are closed.

X