vrijdag, juli 30 EN | BR

DOOR: David Maasbach

Het woord ‘liefde’ wordt vandaag voor van alles en nog wat gebruikt. Maar wat is echte liefde? Liefde is voor veel mensen een gecompliceerd onderwerp. Maar één ding is zeker: elk mens heeft een diepe behoefte om liefde te geven en liefde te ontvangen.

‘God is liefde. Wie blijft liefhebben, blijft één met God.’ – 1 Johannes 4:16b

God als liefdevolle Vader
Hoe wij het woord ‘liefde’ zien, heeft veel te maken met onze opvoeding. Als je bent opgegroeid in een gezin waar je helemaal geen ouderlijke liefde hebt ontvangen, is het heel moeilijk om de hemelse Vader te zien als een liefdevolle Vader. Maar als je in een liefdevol gezin bent opgegroeid, heb je geen moeite om God als een liefdevolle Vader te zien. Gelukkig ben ikzelf in een gezin opgegroeid waar de woorden: ‘Ik hou van jou’ heel normaal waren en veel gezegd werden. En als je een kijkje zou nemen in het gezin van Regina en mij, zou je de woorden ‘Ik hou van jou’ vaak horen. Voor onze kinderen is het dus heel eenvoudig om God als een liefdevolle Vader te zien.

De liefde van God
Het is goed om vandaag de echte betekenis van het woord ‘liefde’ te leren kennen. De Bijbel zegt dat God liefde is. God is vol liefde en genade. Hij is barmhartig en vergeeft graag. In de Bijbel staat:

‘U bent een God die vergeeft, die genade schenkt en medelijden toont. U wordt niet snel toornig; integendeel, U bent vol liefde en genade.’ – Nehemia 9:17b

Nieuw Leven Magazine Oktober 2020

Delen.

Comments are closed.

X