woensdag, juli 28 EN | BR

Solange Jackson (57) voelde zich alleen en had last van angsten. Totdat ze naar de kerk ging en Jezus leerde kennen. Dit is haar verhaal.

‘Vele jaren geleden kwam ik vanuit Curaçao naar Nederland om te studeren. Ik wilde zelf geld verdienen, om van niemand afhankelijk te zijn. De eerste jaren waren erg moeilijk. Ik had veel last van heimwee. Zodra de zomervakantie aanbrak, ging ik terug naar mijn familie op Curaçao.

Ik herinner mij dat ik aan het einde van de zomervakantie terugkwam in Nederland. Ik had geen tijd om tot rust te komen voordat het nieuwe schooljaar begon. Ik had het moeilijk en wist niet wat ik moest doen. Opnieuw had ik last van heimwee en ik voelde me alleen en eenzaam. Wat ik niet wist, was dat de jeugdgroep van de kerk in Breda voor mij aan het bidden was. Een studiegenoot was christen en ging daar naar de kerk.

Na het kijken van een enge film, was ik erg bang geworden. Doordat ik katholiek was, besloot ik de volgende zondag naar de kerk te gaan. Na de mis durfde ik niet met de pastoor over mijn angst te praten. Ik dacht: ik moet goed onthouden wat hij gezegd heeft. Dit zal mij helpen als ik weer bang word. Maar al snel vergat ik zijn woorden.

Delen.

Comments are closed.

X