vrijdag, juli 30 EN | BR

Alwin Jolliffe (35) kwam naar Nederland met de droom om profvoetballer te worden. Totdat hij bloedvergiftiging opliep. Dit is zijn verhaal.

‘Op 15-jarige leeftijd kwam ik naar Nederland om mijn geluk in het voetbal te beproeven. Ik voetbalde bij DSO in Utrecht en had de mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen. Maar op 16-jarige leeftijd liep ik plotseling een bacterie op, die zorgde voor bloedvergiftiging. De kleine bloedvaten in mijn lichaam raakten verstopt.

Het gevolg was dat mijn vingertoppen verstopt raakten en daarna afstierven. Deze moesten door de chirurg worden verwijderd. Voor mij was dit erg moeilijk, want het was mijn droom om profvoetballer te worden. Mijn spieren waren door de behandeling aangetast, waardoor ik niet meer kon voetballen. Ik moest zelfs opnieuw leren lopen en schrijven.

In 2003 merkte een goede vriend van mij dat ik door een moeilijke tijd heen ging. Hij nodigde mij uit voor een christelijk reggaeconcert in The Blessing Utrecht. Ik besloot om te gaan. Ik kan me nog goed de woorden herinneren van de bandleider. Hij zei: ‘Dit is niet een normale kerkdienst. Dit is een plek waar je voor God mag dansen, zingen en losgaan.’ Ik zag jongeren helemaal losgaan en zingen en dansen voor God. Dat was voor mij een eyeopener, een keerpunt.

Nieuw Leven Online Magazine Juni 2020

Delen.

Comments are closed.

X