donderdag, oktober 1 EN | BR

Want wij vechten niet tegen mensen, maar tegen onzichtbare wezens: de duivelse heersers en machten die deze donkere wereld tiranniseren, boosaardige geesten in de onzichtbare wereld om ons heen. – Efeziërs 6:12

Een van de problemen die ons gebed in de weg staan, lezen wij in Efeziërs 6, waar wij lezen over de wapenrusting van God. Wij moeten die aandoen, omdat we niet vechten tegen mensen, maar tegen onzichtbare wezens: de boze heersers en machten en boosaardige geesten. Deze machten zijn vaak een struikelblok voor mensen die in gebed tot de troon van God willen gaan.

De geestelijke strijd

Je ziet dat struikelblok niet, maar het is er wel. Het is echt en het is belangrijk dat we dit beseffen. En dan bedoel ik dat er boosaardige geesten in de lucht zijn, die ons gebed willen tegenhouden. Paulus weet dat de strijd die wij christenen hebben, een geestelijke strijd is. Die strijd komt uit de wereld van demonen, die ons van God proberen af te trekken. Daarom kunnen wij christenen geen enkel wapen missen. Je moet er dus voor zorgen dat je de hele wapenrusting van God aandoet en draagt.

In Daniël 10 lezen wij dat Daniël zich afzonderde in het gebed om antwoord te krijgen op zijn vraag. Pas na 21 dagen kwam de machtige aartsengel Gabriël om hem dat antwoord te geven. Er was een grote strijd van boze machten die Gabriël wilden tegenhouden om het antwoord te brengen op zijn gebed. Daniëls gebed werd meteen verhoord, maar de boze machten wisten het antwoord 21 dagen lang tegen te houden.

Het zijn dus geen kleine jongens waar we tegen te strijden hebben. Gelukkig zijn we met Jezus Christus meer dan overwinnaars. Laten we moedig tot de troon van God gaan. Niet in eigen kracht, maar met Jezus aan onze kant staan we sterk!

Delen.

Comments are closed.

X