vrijdag, juli 30 EN | BR

Terwijl ik op een koude winterdag aan het opruimen ben, kom ik van alles tegen. Ik denk steeds: zal ik dit bewaren of weggooien? Jaren geleden was ons gezin, toen er door kortsluiting brand in ons huis ontstond, alles kwijtgeraakt. Daarom moest ik nu goed nadenken wat ik wel en niet wilde bewaren.

Maria bewaarde Gods woorden

Ik moet denken aan Maria, de moeder van Jezus. Meerdere keren lezen we in de Bijbel wat zij bewaarde. Dat waren geen materiële dingen! Voor haar waren Gods woorden als een kostbare schat. Zij bewaarde deze in haar hart.

Deze eenvoudige vrouw uit Nazareth had bezoek gekregen van de engel Gabriël. Hij vertelde haar dat ze Gods Zoon zou krijgen. Maria begreep helemaal niet hoe dit alles moest gebeuren, maar de engel zei: ‘Voor God is niets onmogelijk. Wat Hij zegt, gebeurt’ (Lucas 1:37). Deze woorden waren genoeg voor Maria! Maar ze had het niet makkelijk, want haar omgeving begreep niets van het hele gebeuren. Maar Maria wist hoe het écht zat.

DOOR: REGINA MAAASBACH


 
Nieuw Leven Magazine December 2019

Delen.

Comments are closed.

X