woensdag, juli 28 EN | BR

DOOR: DAVID MAASBACH

Elk mens heeft te maken met tegenstand in het leven. Je kan dan een gevoel van hopeloosheid ervaren. Toch is er hoop: al het zichtbare is namelijk tijdelijk en gaat voorbij. Het is vandaag tijd om weer te hopen!

‘De zekerheid dat wij gered zullen worden, is een sterk en betrouwbaar anker voor ons leven. Daardoor zijn wij verbonden met God Zelf, achter het gordijn van de hemelse tempel.’ – Hebreeën 6:19

Tegenstand in het leven
In het leven hebben we allemaal te maken met tegenstand. Denk alleen al aan het afgelopen ‘coronajaar’. Maar misschien heb je persoonlijk ook veel tegenstand meegemaakt. Tegenstand in je werk en financiën. Tegenstand door ziekte. Tegenstand door verslaving. Tegenstand in je familie. Door die tegenstand lopen veel mensen vandaag rond met het gevoel van hopeloosheid. Ze hebben het gevoel dat er geen hoop meer is. Dit speelt niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.

Gevoel van hopeloosheid
Ik noem hopeloosheid een ‘geestelijke pandemie’. De pandemie van hopeloosheid is groter en gevaarlijker dan de pandemie van corona. Hele volksstammen hebben er last van. Deze hopeloosheid wordt gekweekt door al het nieuws van de toestanden en ellende in de wereld. Door te luisteren naar alle negatieve gepraat, zinkt de moed je in de schoenen. Hopeloosheid geeft geboorte aan een hele hoop ziekten en psychische problemen. Hopeloosheid voedt de gedachte dat het leven er niet meer toe doet. En daaruit komen zelfmoordgedachten voort. Hopeloosheid geeft voedsel aan giftige tongen. Deze tongen zijn heel besmettelijk. Luister niet naar dit negatieve gepraat en stop ermee om zelf zo te denken en te praten.

Nieuw Leven Magazine Maart 2021

Delen.

Comments are closed.

X