woensdag, juli 28 EN | BR

DOOR: Regina Maasbach
Hanna, de moeder van Samuël, was een gewone vrouw. Zij woonde in een eenvoudige omgeving. Maar omdat zij zo Godvrezend was, staat zij door alle eeuwen heen bekend als een rolmodel voor ‘de christelijke moeder’.

‘Elk jaar maakte zijn moeder een mantel voor hem en bracht hem die wanneer zij en haar man hun offer kwamen brengen.’ – 1 Samuël 2:19

Hanna was de vrouw van Elkana. Hij was een man die in verschillende opzichten op Hanna leek. Beiden waren zij eenvoudig en, zover wij weten, zonder een heldhaftig verleden. Hanna en Elkana waren gewone mensen zoals jij en ik.

Het heerlijkste moment in de geschiedenis van dat huisgezin was de geboorte van de kleine Samuël. Toen Samuël oud genoeg was, ging Hanna met een blij en dankbaar hart naar Jeruzalem om een dankoffer aan God te brengen. Ook nam zij de jonge Samuël mee en liet hem, zoals zij aan God beloofd had, in de tempel achter. Daar zou hij namelijk zijn hele leven blijven en God dienen in het heiligdom.

Een ijverige moeder
Hanna is vandaag voor mij, en ik denk en hoop voor ons, christelijke moeders, een rolmodel van een ijverige moeder. De Bijbel zegt:

‘Elk jaar maakte zijn moeder een mantel voor hem en bracht hem die wanneer zij en haar man hun offer kwamen brengen.’ – 1 Samuël 2:19

Met toewijding en liefde maakte zij elk jaar een manteltje voor haar zoon, van wie ze zielsveel hield.

Nieuw Leven Magazine Augustus 2020

Delen.

Comments are closed.

X