dinsdag, september 28 EN | BR

Net zoals de hemel hoger is dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan die van u. Evenzo zijn mijn gedachten hoger dan de uwe. – Jesaja 55:9

Hier ligt een groot probleem voor Gods kinderen, want wij mensen moeten accepteren dat onze gedachten vaak niet die van God zijn. Wij kunnen Gods gedachten leren kennen door de Bijbel te gaan lezen. Want als het erop aankomt, blijkt het dat de Here God vaak heel andere wegen heeft dan die wij willen gaan en heel andere gedachten heeft dan wij. Hier hebben wij vaak mee te maken. Wanneer God ons niet volgens onze gedachten en ons notitieboekje helpt of doet, dan worden we boos of teleurgesteld. We zeggen dan: ‘Ik dacht dat U zó of zó zou doen.’ Maar dan zegt de Here: ‘Je hebt helemaal verkeerd gedacht. Ja, jij dacht zo, maar:

IK denk anders.

IK ken de toekomst.

IK weet alle omstandigheden.

IK weet hoe je bent.

IK weet hoe je huwelijk en je gezin is.

IK weet hoe het op de zaak gaat.

IK weet wat er gebeurt in Nederland.

IK weet wat er gebeurt in de wereld.

IK weet alle dingen en denk anders.

Jij wil het zó doen, maar IK wil het zó doen.’

Lieve lezers, hier komen Gods kinderen vaak met God in de knoop. U laat uw gedachten gaan over die weg die u wilt gaan. U bent in de veronderstelling dat dit ook de weg van de Heer is. Dan ineens komt u tot de ontdekking dat de Here zegt: ‘Wandel niet op die weg waar u denkt zo veel goede redenen voor te hebben. IK kies een andere weg voor u.’ Onthoud: Gods weg is de beste, de beste altijd!

Delen.

Comments are closed.

X