vrijdag, juli 30 EN | BR

‘Wees niet bang, want Ik ben met je. Kijk niet angstig om je heen, want Ik ben jouw God. Ik zal je kracht geven en je helpen, Ik zal je overeind houden met Mijn heilrijke rechterhand.’ – ‭‭Jesaja‬ ‭41:10‬

Dit zijn de woorden van God, onze liefdevolle Vader. Hij is met jou, beschermt jou, troost jou, geeft je kracht, helpt je en brengt je erdoorheen. Halleluja!

Toen onze zoon Evan leerde fietsen zonder zijwieltjes, zei hij: ‘Papa, laat me niet los, hè?’ en: ‘U moet me wel vasthouden, pap.’ Het gekke idee dat ik niet constant bij hem was op dit spannende moment en hij alleen moest leren fietsen, maakte hem nerveus en angstig. Toen hij eenmaal doorkreeg hoe het fietsen werkte en zag dat hij het zelf kon, zei hij: ‘Pap, u hoeft me echt niet meer vast te houden hoor. Ik kan het al.’

Dit contrast laat zien hoe wij vaak reageren op situaties in het leven. Vallen en opstaan hoort nu eenmaal ook bij het leven. Alleen zo leren we te vertrouwen. Zoals ik Evan moed insprak om door te zetten, zo spreekt God ook tegen ons. God is met ons in elke situatie. Hij houdt ons in de gaten en Hij helpt ons daar waar we het nodig hebben. Misschien vraag je je af: ‘Is dit ook zo in mijn situatie?’ of: ‘Hoe moet ik mijn vertrouwen dan in God stellen?’

Klik hier voor het volledige artikel!

Delen.

Comments are closed.

X