zondag, september 26 EN | BR

Op Moederdag worden alle mama’s in het zonnetje gezet. Of je nu zelf een kind op de wereld hebt gebracht, of voor de opvoeding en zorg van een of meerdere kinderen staat. Moederdag is jouw dag, waarop je mag genieten van alle extra aandacht, complimenten en bemoedigingen. Gewoon omdat je mama bent. En laten we eerlijk zijn: mama zijn is niet niks!

Misschien is de relatie tussen jou en je kind(eren) op dit moment niet optimaal en had je het graag beter gezien. Maar ook dan en juist dan wil ik je bemoedigen dat God heel veel van jou houdt. Hij is immers jouw hemelse Vader en jij bent Zijn dochter! Jouw hemelse Vader zegt vandaag tegen jou:

‘Mijn genade is genoeg voor jou. Want kracht ontplooit zich ten volle in zwakheid.’– 2 Korinthiërs 12:9

Het is voor elke mama altijd fijn om als een sterke moeder over te komen bij familie, vrienden en kennissen. En helemaal natuurlijk als je je vandaag ook sterk en goed voelt en de complimenten over je worden uitgestrooid. Maar diep in je hart weet je natuurlijk dat het mama zijn helemaal niet zo makkelijk is en dat het vaak een zware taak is om een goede mama te zijn. Ja, zo zwaar dat de moed je ook wel eens, onder tranen en verdriet, in de schoenen zinkt. En dat je soms niet meer weet wat je moet doen.

Anderen kijken misschien naar jou en denken dat jij zo’n sterke moeder bent. Maar jij weet diep in jouw hart heel goed dat het komt doordat jouw hemelse Vader jou elke dag Zijn genade geeft en dat Zijn kracht zich in jouw zwakheid laat zien, of zoals de tekst hierboven zo mooi zegt: ‘ontplooit’.

Klik hier voor het volledige artikel!

Delen.

Comments are closed.

X