vrijdag, april 23 EN | BR

Gespaard worden is niet vanzelfsprekend – David Maasbach

God maakte onderscheid tussen de Egyptenaren en Zijn volk de Israëlieten. Hij spaarde Zijn volk voor het kwade dat over het land Egypte kwam. God gaf de Israëlieten opdracht om een lam te slachten en het bloed daarvan te smeren aan hun deurposten, daardoor zouden zij gespaard worden. God heeft jou gespaard door Zijn Zoon Jezus Christus, het Lam, te sturen om te sterven aan het kruis, waar Zijn onschuldig bloed vloeide.

Exodus 12:12-14
12 Want Ik zal deze nacht door Egypte gaan en alle eerstgeborenen van mens en dier doden. Ik zal de afgoden van Egypte vernederen, Ik, de Here. 13 Het bloed aan de deurposten zal voor Mij het teken zijn dat daar Israëlieten zijn. Als Ik het bloed zie, sla Ik dát huis over. Uw eerstgeborenen zullen niet het slachtoffer worden van de straf die Ik Egypte ga opleggen. 14 Voortaan moet u deze gebeurtenis elk jaar herdenken. Dit voorschrift blijft altijd van kracht, ook voor toekomstige generaties.
Exodus 11:7b
Want de Here maakt onderscheid tussen Egyptenaren en Israëlieten!”

Lees mee met de preek in uw eigen Blessing Bijbel.

Delen.

Comments are closed.

X