dinsdag, september 28 EN | BR

Hoe weet u wat er morgen met u zal gebeuren? Uw leven lijkt op een damp, die er nu is en straks weer verdwijnt. – Jakobus 4:14

Natuurlijk willen we allemaal op onze levensreis op onze bestemming komen. Het is echter wel belangrijk om je af te vragen: Hoe kom ik op mijn bestemming? Hoe leef ik op weg daar naartoe? Onze focus is zo vaak alleen gericht op het doel, zodat je helemaal vergeet van het leven te genieten. Veel mensen vergeten dat, als je eenmaal je doel hebt bereikt, er altijd wel weer een ander doel is. Er ligt altijd wel weer een nieuwe berg voor je om te beklimmen.

Als je alleen doelgericht leeft, dan kom je aan het eind van je leven erachter dat je misschien veel gemist hebt in je leven. Sommige mensen zijn zo gefocust op hun carrière dat ze dag en nacht werken. Ze hebben geen tijd om te genieten van hun gezin of familie. Veel mensen worden vandaag zo in beslag genomen en zijn zo bezig met hun problemen, dat ze geen moment van de dag kunnen genieten. Ik zou hun willen zeggen: doe toch eens wat kalmer aan en geniet van uw levensreis.

Ik heb dat ook moeten leren. Ik heb een druk bestaan, al heel mijn leven lang. Als ik bijvoorbeeld op zendingsreis ging, dan ging ik veel te laat naar het vliegveld. Ik kwam dan op het nippertje aan om in te checken. Toen ik trouwde, nam ik Regina mee in die haastige levensstijl. Op een dag dacht ik: waarom doe ik dit toch altijd? Ik doe Regina er verdriet mee en zelf geniet ik ook helemaal niet van de reis. Ik nam mij voor dat te veranderen. En wat was dat een verschil. Op tijd vertrekken en ondanks de file weten dat je toch op tijd bent.

Natuurlijk moet je een doel hebben in je leven. Maar vergeet niet om te genieten van je reis naar dat doel. Zorg dat je je prioriteiten in het leven goed op een rij hebt staan. Geniet van uw levensreis. Geniet van uw contact met God. Geniet van elkaar, praat met elkaar, bid met elkaar. Denk aan al de zegeningen die God u heeft gegeven. Zeg ’s morgens bij het opstaan: ‘Dit is de dag die de HERE gemaakt heeft.’ Wees blij! Zing verheugd! Geniet van uw levensreis, want u bent hier niet voor altijd.

Delen.

Comments are closed.

X