zaterdag, september 18 EN | BR

Mensen zijn vaak ongeduldig; we willen alles meteen hebben. Maar het is belangrijk dat we geduld hebben en leren genieten van elk seizoen van het leven. Je leven wordt namelijk zoveel rijker aan ervaringen als je door alle bergen én dalen in het leven heen gaat.

Het verhaal van Peter
Peter is een jongeman die heel ongeduldig is. Hij is altijd ontevreden over de situatie waarin hij zit. Als Peter op een dag in het bos wandelt, komt er een vreemde, oude vrouw op hem af. Ze zegt: ‘Peter, wat zou jij zeggen als jij de mogelijkheid hebt om alle nare en moeilijke momenten te kunnen overslaan?’ Peter denkt: dat is het antwoord!

Dan pakt de vrouw een zilveren bal met een gouden draad uit haar tas en zegt: ‘Peter, die gouden draad is jouw levensdraad. Elke keer als je een moment wilt overslaan, trek je aan die gouden draad. Als je dat doet, dan zal één uur als één seconde zijn. Maar, let op: als je aan het einde van die gouden draad bent, ben je aan het einde van je leven gekomen en kun je niet meer terug.’ Peter pakt de bal aan en gaat enthousiast naar huis.

De volgende morgen zit Peter op school. De les is zo saai dat hij bijna in slaap valt. Als de meester hem weer bij de les roept, denkt Peter aan de zilveren bal met de gouden draad. Hij haalt de bal tevoorschijn en trekt voorzichtig aan de gouden draad. En voordat hij het weet, hoort hij de bel en staat hij op het schoolplein. Hij denkt: Wat een heerlijkheid! Geen gezeur op school! Maar wacht even: als ik dit kan, waarom zou ik dan wachten en door die hele nare schoolperiode heen gaan? Hij pakt de zilveren bal en trekt aan de draad.

 

Delen.

Comments are closed.

X