zaterdag, september 25 EN | BR

De Bijbel zegt in Johannes 5:5-6: ‘Er lag ook een man die al 38 jaar ziek was. Jezus zag hem daar liggen en wist dat hij al heel lang ziek was en vroeg: Wilt u gezond worden?’

38 jaar is op zich al een lange tijd, maar het wordt een hele lange tijd als je 38 jaar ernstig ziek bent. Als je midden in een crisis zit en je kunt geen kant meer op, dan kan één nacht al een eeuwigheid lijken. Je kunt vandaag van heel veel dingen ziek zijn. Alle dingen in het leven kunnen een effect op je gezondheid hebben. In deze crisistijd waarin we al jaren zitten, zijn heel veel mensen ziek van hun financiële situatie. Nu hebben alle noden een begin, een midden en een einde. Luister maar naar het verhaal van deze man in Bethesda.

Johannes 5:2-9
2 Bij de Schaapspoort in Jeruzalem was de vijver Betzata met vijf zuilengalerijen. 3 In die zuilengalerijen lagen talloze zieke mensen, zoals blinden, lammen en kreupelen, te wachten tot het water in beweging zou komen. 4 Want van tijd tot tijd raakte een engel uit de hemel het water aan. Wie dan het eerst in het water stapte werd genezen, wat voor ziekte hij ook had. 5 Er lag ook een man die al achtendertig jaar ziek was. 6 Jezus zag hem daar liggen en wist dat hij al heel lang ziek was. Hij vroeg: ‘Wilt u gezond worden?’ 7 De zieke man antwoordde Hem: ‘Ja, Here, maar ik heb niemand die mij het bad in helpt als het water in beweging komt. En als ik het alleen probeer, ben ik altijd te laat.’ 8 Jezus zei tegen hem: ‘Sta op! Pak uw matras en loop!’ 9 De man werd direct gezond. Hij pakte zijn matras op en liep!
Filippenzen 4:19
Mijn God zal uit zijn rijkdom in Christus Jezus u alles geven wat u nodig hebt.

Lees mee met boodschappen die David Maasbach brengt in uw eigen Blessing Bijbel.

Delen.

Comments are closed.

X