zondag, mei 31 EN | BR

Laat mij twee keer zo wijs zijn als u. – 2 Koningen 2:9

Er is een gezegde: ‘Ik wens je veel geluk.’ Dit is natuurlijk niet verkeerd, maar er zijn christenen die denken dat ze succesvol zijn vanwege het geluk dat hun is toebedeeld. Maar de levende God, de Schepper van hemel en aarde, zegt: ‘Geluk heeft niets te maken met het feit of Mijn kinderen gezond zijn of met financi ële zegeningen zijn gezegend. Als je succesvol bent, dan komt het door Mijn zalving en door Mijn zegen.’

Gehoorzaamheid

Beste lezers, begrijpt u dit? Het is niet het geluk, maar het is wél het gehoorzaam zijn aan Gods Woord waardoor je succesvol wordt. Het is door het staan op Gods beloften dat je gezegend wordt. Het is het zoeken naar de gerechtigheid van God. Het is het wandelen onder de zalving van de levende God waardoor je gezegend wordt. Je hebt geen gelukskettinkje of geluksarmband nodig om succesvol te worden in het Koninkrijk van God.

Sta op Gods beloften

God heeft geweldige beloften in Zijn Woord gegeven en het staan op die beloften maakt je succesvol. Zelfs gokkers hebben het niet aan geluk te danken. ‘Maar David, mag ik dan geen kraslot kopen of aan zoโ€™n fruitkast staan?’ Als u zo uw geld wilt spenderen, zal er geen zegen op rusten. Gods kinderen weten in welke grond zij hun zaad moeten zaaien. Een boer weet dat je je kostbare zaad niet moet zaaien in grond waar het geen opbrengst geeft, maar zaait zijn zaad in goede grond, waar het vrucht voortbrengt. De Stichting Johan Maasbach Wereldzending heeft al jaren bewezen goede grond te zijn die vrucht oplevert.

Toen Elia naar de hemel ging en afscheid moest nemen van Elisa, vroeg hij: ‘Welke wens van je zal ik vervullen?’ Het antwoord van Elisa was: ‘Laat mij twee keer zo wijs zijn als u’ (2 Koningen 2:9). Als je succes wilt hebben in het Koninkrijk van God, dan heeft dat alleen te maken met Gods zalving die op je leven rust.

Delen.

Comments are closed.

X