zondag, mei 31 EN | BR

Zo zullen wij hen achter ons aan laten komen … Wanneer het eenmaal zover is, moeten jullie uit de hinderlaag komen en de stad binnentrekken, want de HERE zal die in onze macht geven. – Jozua 8:6-7

Wist u dat God wel eens een krijgslist gebruikt? God gaf Jozua instructies hoe hij de stad Ai moest innemen. Door deze krijgslist behaalde Jozua met zijn manschappen een geweldige overwinning. Toen Jozua met zijn leger voor de tweede keer bij de poorten van Ai kwam, renden de inwoners van Ai op het leger van Jozua af en wilden weer hetzelfde doen als vroeger toen ze Jozua versloegen. Maar deze keer gaf Jozua het bevel om terug te trekken en het op een lopen te zetten. Het was echter een list, want zo liepen de inwoners in de hinderlaag die Jozua had opgezet. Zo versloeg hij hen.

Terugtrekken om te overwinnen

Hiermee wil ik benadrukken dat er echt een terugtocht bestaat die kan leiden tot een grote overwinning. Terugtrekken betekent normaal gesproken de nederlaag lijden, maar het kan ons ook tot overwinning brengen, als wij luisteren naar de Heilige Geest en doen wat Hij zegt.

Er zijn momenten in het leven dat we niets beters kunnen doen dan wegrennen. Er zijn momenten dat we niet meteen terug moeten vechten, maar hard moeten wegrennen van de situatie waarin we zijn terechtgekomen.

Er zijn mensen die in een vicieuze cirkel zitten – misschien van alcoholisme, ongeoorloofde seks, verkeerde vrienden, enz. Vlucht dan weg van die plaats, trek u terug! Dat zal u de overwinning geven. Vergeet niet dat de terugtocht van dat alles uw overwinning zal zijn. Er zijn mensen die het gevaar opzoeken. Ze denken sterk te zijn, terwijl ze veel beter kunnen wegrennen van de verleiding.

Aan welke kant staat u?

Staat u aan de kant van de mannen van Ai (de wereld) en loopt u met open ogen het gevaar tegemoet? Of staat u aan Jozua’s (Jezus’) kant, die overwinnend uit de strijd kwam? Maak vandaag nog uw keuze.

Delen.

Comments are closed.

X