zondag, mei 31 EN | BR

Nu hebben onze Here en zijn Christus de heerschappij over de hele wereld. – Openbaring 11:15

Toen Mefiboseth (de zoon van Jonathan en kleinzoon van Saul) bericht kreeg om naar het paleis van koning David te komen, moet hij over zijn hele lichaam gebeefd hebben. Hij moet ongetwijfeld gedacht hebben dat David wraak op hem wilde nemen vanwege wat zijn grootvader Saul hem had aangedaan. Toen hij het paleis binnenkwam, viel hij neer voor koning Davids voeten en riep uit: ‘Ik ben voor u als een dode hond. Wat wilt u toch met mij?’

Ook wij zullen eens een hemels paleis hebben waar de levende God is. En er zijn veel mensen, ook christenen, die beven van angst voor de Koning, de levende God, om voor Zijn troon te moeten staan. Ze zijn bang voor wat God met hen zal doen. Zal Hij boos zijn vanwege de zonden die ze hebben gedaan? Zo denken ze, omdat ze geloven dat God een boze, strenge God is.

Wees niet bang voor God

Vandaag wil ik u zeggen dat God een God van liefde en genade is. Hij wil niet dat mensen verloren gaan. Hij gaf Zijn enige Zoon, Jezus Christus, zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Als u weet dat u een kind van God bent, dan hoeft u niet bang te zijn. Als de tijd aanbreekt en de Here u oproept om naar Zijn paleis te komen, wees dan niet bang om het aardse los te laten en moedig binnen te gaan in het paleis van uw Koning. Als u – net als Mefiboseth – binnenkomt, dan staat Jezus Christus daar. Werp uzelf maar aan Zijn voeten. Dat is alles wat u hoeft te doen, en Hij doet de rest! Hij is een goede God.

Delen.

Comments are closed.

X