vrijdag, april 23 EN | BR

De nieuwe levensttijl

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘Als u christen wordt, wordt u van binnen helemaal nieuw. U bent als het ware opnieuw door God geschapen. Er is een heel nieuw leven begonnen.’ – 2 Korinthiërs 5:17

Als je in Christus bent en dus een nieuwe schepping bent geworden, heb je een nieuwe levensstijl. De oude levensstijl is er niet meer, die is dood, die hoort er niet meer te zijn.
Het is een groot voorrecht en een groot wonder dat je recht voor de levende God kunt staan, omdat je zonden vergeven zijn. In die oude levensstijl kon je dat niet, want er was zonde, angst en vrees.

In dat nieuwe leven is je geweten helemaal schoongewassen. Het strafblad dat je had, is door het bloed van Jezus volkomen uitgewist. Vroeger met dat oude strafblad, waar al die nare dingen opstonden, kon ik niet voor God verschijnen, maar nu is er geen enkele zonde meer die mij veroordeelt. ‘Het is duidelijk dat mensen die van Christus Jezus zijn, niet veroordeeld zullen worden’ (Romeinen 8:1).

Uw aanklager, de boze, wil u wijsmaken dat die oude zonden nog steeds bestaan. Maar in Jezus is er geen veroordeling meer.
Om u te helpen in die nieuwe levensstijl te leven, geef ik u vandaag een formule die bestaat uit drie dingen. Zij zullen u helpen om een blij en gelukkig leven te leiden. Als u ze consequent en dagelijks in uw leven toepast, zullen ze u bemoedigen en versterken in uw geestelijk leven. Het is makkelijk om van die drie dingen een gewoonte te maken. Het wordt net zo’n gewoonte als iedere dag uw tanden poetsen of het kammen van uw haren. Het is wel belangrijk dat u ze echt consequent en dagelijks toepast.

1) Spreek elke dag met God;
2) Laat God elke dag tot u spreken;
3) Spreek elke dag over God tot anderen.
Als u wilt groeien in uw nieuwe levensstijl, doe dan deze drie dingen en ze zullen u grote vreugde en blijdschap geven.

Delen.

Comments are closed.

X