dinsdag, februari 25 EN | BR

Wie in Mij gelooft, zal leven, zelfs als hij gestorven is.’ – Johannes 11:25

Om de vergeving van je zonden te ervaren, zul je eerst Goede Vrijdag moeten beleven. Zonder Goede Vrijdag is er geen Pasen. Zonder dood heb je geen opstanding. Veel mensen willen niet op Goede Vrijdag naar Golgotha gaan, want daar liggen de spijkers en de hamer klaar om ons oude leven te kruisigen. Dat is pijnlijk. Je kunt niet meteen door naar Pasen; je moet eerst naar Golgotha. Je oude mens moet eerst sterven, voordat de nieuwe mens kan leven.

Goede Vrijdag is akelig, donker en eenzaam. Maar na Goede Vrijdag komt de paasmorgen; dan komt de zon op. Je hart was koud en dood, en je deed alles wat je zelf wilde. Maar nu voel je de warmte van Gods liefde in je hart komen. De steen die op je hart lag, wordt weggerold. De ‘paaszon’ gaat schijnen in je hart en anderen gaan het zien. Je voelt je herboren. Nu pas begint het nieuwe leven met Jezus Christus. Het lied zegt: ‘Nu jaagt de dood geen angst meer aan, want alles, alles is voldaan. Wie in ’t geloof op Jezus ziet, die vreest voor dood en helle niet.’ De dood bestaat dan niet meer voor degenen die in Jezus Christus zijn.

Als je sterft voordat je sterft, sterf je niet meer wanneer je sterft. Jezus zegt: ‘Wie in Mij gelooft, zal leven, zelfs als hij gestorven is’ (Johannes 11:25). U bent al dood voor de zonde. U hebt Goede Vrijdag, uw sterfdag, al meegemaakt. Paulus zegt in Galaten 2:20: ‘Daarom leef ik zelf niet meer, maar Christus leeft in mij.’ De dag dat ik stierf aan mijn ‘oude ik’ en ik mijzelf aan Jezus overgaf, is mijn Goede Vrijdag. Omdat ik toen gestorven ben, zal ik niet nog eens sterven. Jezus leeft en ik met Hem!

Delen.

Comments are closed.

X