vrijdag, april 23 EN | BR

‘Ik geloof dat God jullie slechte bedoelingen heeft omgebogen tot iets goeds, want Hij heeft mij deze hoge positie gegeven, zodat ik de levens van vele mensen kon redden.’ – Genesis 50:20

Vaak lezen we in de Bijbel dat God vooruit werkt op een situatie die nog moet komen. Twintig jaar voordat er een grote hongersnood zou uitbreken, zette God een plan in werking en stuurde de jonge Jozef naar Egypte. Dertien jaar lang werd Jozef door God onderwezen, beproefd, geïsoleerd en getest om Zijn plan uit te kunnen voeren.
God maakte hem gereed voor een tijd van dood en verderf, van chaos en honger. Jozef wist hier niets van. God had hem echter uitgekozen om in die tijd veel levens te redden, waaronder die van zijn eigen familie. Zoals God Jozef afzonderde voor een speciale taak, zo is God ook vandaag bezig een groep christenen af te zonderen. Deze groep bevindt zich – net als in het leven van Jozef – ook in een tijd van grote beproeving en strijd, zodat ze steeds meer de stem van de Goede Herder zullen leren kennen. Als u bij die groep hoort, dan begrijpt u misschien niet – net als Jozef – waarom u door al die strijd en moeilijkheden moet gaan. Waarom laat God dit allemaal toe in mijn leven? vraagt u zich misschien af. Maar God heeft gezien dat wij ons hart erop gezet hebben om Jezus Christus in alles te volgen. Dan heeft God – net als bij Jozef – absoluut een speciale bedoeling met alles waar we doorheen gaan. De reden dat Jozef zo’n geweldige dienstknecht van God werd, was dat hij al de beproevingen doorstond. Hij liet géén haat, bitter- heid of wraakgevoelens toe voor wat zijn broers hem allemaal hadden aangedaan, maar hij bleef nederig vertrouwen op zijn God.
Als wij in deze laatste dagen waarin wij leven bij deze groep willen horen, dan zullen wij – net als Jozef – door alle testen van ons leven heen moeten gaan.

Delen.

Comments are closed.

X