donderdag, mei 13 EN | BR

‘Het is goed dat ik grote moeilijkheden heb doorgemaakt, want daardoor heb ik U en uw wet beter leren kennen.’ – Psalm 119:71

Wat voor evangelie is dit, dat zegt dat het goed is om grote moeilijkheden door te maken? En dit alles maar voor één doel: ‘Daardoor heb ik U en uw wet beter leren kennen.’ De Here God wil ons telkens weer leren om op Hem te vertrouwen. Psalm 34:18 zegt: ‘Wanneer zijn kinderen roepen, luistert de HERE, Hij bevrijdt hen uit elke moeilijke situatie.’

God wil dat we van al onze problemen en moeilijkheden zullen leren. Hij is een God die van al Zijn kinderen houdt en betrokken wil zijn bij onze moeilijke situaties. Als wij gaan begrijpen hoe God Zijn volk telkens weer uit de moeilijkheden haalde, dan begrijpen we ook hoe God ons uit onze moeilijkheden zal halen! 1 Korinthiërs 10:11 zegt: ‘Dat is allemaal met hen gebeurd om een voorbeeld te stellen. En het is opgeschreven als een waarschuwing voor ons.’ Zoals God Zijn volk uitredde, zo wil Hij ook ons uitredden. In Exodus 3:7 staat: ‘De HERE vervolgde: Ik heb de ellende van mijn volk in Egypte gezien en Ik heb de jammerklachten over hun onderdrukking gehoord.’ Dit is toch een geweldige troost? Hij weet waar wij doorheen gaan. Hij kent onze gevoelens, pijn, verdriet en strijd!

Je kunt vaak doen wat je wilt om jezelf te redden, maar uiteindelijk zul je moeten erkennen dat God de enige is die je kan helpen! Bete- kent dit dat wij geen strijd hebben? Integendeel! Wij moeten geloof en vertrouwen in God hebben. Moeilijkheden moeten ons juist dichter bij God brengen en niet verder van Hem af. Verdrukking leert ons te bidden en te roepen tot God. God is met liefde en ontferming over ons bewogen.

Jesaja 63:9 zegt: ‘In al hun onderdrukking werd Hij Zelf onderdrukt.’ Lieve lezer, als wij beginnen te roepen in onze verdrukking, begint God te werken aan onze bevrijding. Blijf dan moed en vertrouwen houden. God kan oneindig veel meer doen dan wij ooit kunnen bidden of beseffen!

Delen.

Comments are closed.

X