dinsdag, september 28 EN | BR

Wat maakt u tot een goede vader?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Leer een kind al vroeg wat hij moet weten, dan zal hij later daarnaar leven. – Spreuken 22:6

Een groeiend probleem in de wereld is: vaders die afwezig zijn. Om de een of andere reden verlaten steeds meer vaders hun gezin. Nog een probleem is dat vaders wel lichamelijk aanwezig zijn, maar niet beschikbaar zijn. Natuurlijk zijn er veel vaders die hun gezin goed onderhouden, maar ze zijn slechts voorziener en geen opvoeder. Elk kind heeft een goede opvoeding nodig. Een vader heeft een belangrijke rol in de gezinsstructuur.

Liefde, tijd en aandacht

Beste vaders, uw kinderen zien u niet als een goede vader, omdat u een zak geld mee naar huis brengt. Ze beoordelen u niet op het feit dat u een duur cadeau geeft. Het belangrijkste voor uw kind is: uw liefde, tijd en aandacht.

Beste vaders, gaat uw carrière, sport of hobby vóór uw kinderen? Kinderen voelen dat aan en worden diep gekwetst door gebrek aan liefde, tijd en aandacht. Wanneer u een levende ziel ter wereld brengt, zult u van tevoren moeten begrijpen dat het u offers kost. Veel vaders denken dat ze onmisbaar zijn op het werk, maar niemand is onmisbaar. Als vader van uw kinderen bent u echter onvervangbaar. U bent de enige vader die ze hebben. Toch wil ik tot alle vaderloze kinderen zeggen dat God in de hemel jullie papa wil zijn. Hij is de beste Vader. Hij zal je nooit verlaten.

Kinderen kopiëren

En vaders, als u zich aangesproken voelt, ga ook tot uw hemelse Vader. Lees de Bijbel. Daarin vindt u de antwoorden. Kinderen kopiëren. Kinderen doen u na, ook als ze u horen praten, schelden en vloeken. Als ze zulke dingen thuis horen, denken ze dat het heel normaal is. Ze zullen u echter ook kopiëren als u iedere dag bidt, de Bijbel leest, als u vergeeft, liefheeft, de samenkomsten bezoekt enz. Bent u bereid om uw levensstijl aan te passen, als dit nodig is? God zal u helpen en u de kracht geven.

Delen.

Comments are closed.

X