maandag, april 19 EN | BR

‘Let erop dat niemand van u de genade van God aan zich voorbij laat gaan. Er mag geen verbittering onder u komen, want als dat gebeurt, zullen velen erdoor aangestoken worden en zijn de gevolgen niet te overzien.’ – Hebreeën 12:15

Enkele jaren geleden werd een oude man neergestoken door een jonge dader van 16 jaar. Toen de politie hem vroeg hoe hij tot zo’n gruwelijke daad was gekomen, vertelde hij dat hij een broer had die knap, intelligent en een sportman was. ‘Mijn moeder zegt elke keer dat ik een domme jongen ben en vraagt waarom ik niet ben als mijn broer.’ Dit is een van de voorbeelden waardoor jonge mensen verwond raken en dingen gaan doen die men niet had verwacht. De mens zal echter niet kapot gaan aan verwondingen, maar door de bitterheid die daaruit voortkomt. Bitterheid is iets wat van kwaad tot erger gaat. Het begint als een zaadje en als men er niet mee afrekent, dan groeit het tot een enorm monster dat de mens kapotmaakt. We hebben gelezen in bovenstaande tekst dat we op moeten letten dat er geen bittere wortel in ons zal opschieten, waardoor weer veel andere mensen besmet worden.

Lieve ouders, God heeft een ongelooflijke mogelijkheid in uw kinderen gelegd om teleurstellingen en verwondingen gauw te vergeven en te vergeten. Maar als een kind steeds opnieuw verwond raakt, dan wordt die verwonding bitterheid en niet meer beheersbaar.

Niet alleen veel kinderen, maar ook ouderen zijn verwond en hebben bitterheid tegenover hun familieleden, of misschien wel tegen de voorganger of dominee. Wat kunt u daar aan doen? Ik heb het antwoord. In Mattheüs 6:14-15 zegt Jezus: ‘Als u de mensen vergeeft wat zij verkeerd hebben gedaan, zal uw hemelse Vader ook u vergeven wat u verkeerd hebt gedaan. Maar als u hen niet vergeeft, zal uw hemelse Vader ook u niet vergeven.’ Zolang u andere mensen niet van harte vergeeft, zal er nooit vrede in uw hart zijn.

Vergeven is hét MEDICIJN tegen BITTERHEID!

Delen.

Comments are closed.

X