zondag, januari 17 EN | BR

Weet u niet dat u zelf de tempel van God bent en dat zijn Geest in u woont? – 1 Korinthiërs 3:16

Die tempel, dat huis, dat lichaam met dat gezicht, is hetgeen waaraan andere mensen u herkennen. Als ik uw ‘huis’ zie, dan zeg ik: ‘Dat bent u.’ Dat is wat men ziet. De ware ‘ik’ woont in dat huis.

Een vrije keuze

God heeft een bestemde tijd van leven beschikt voor ieder mens. Sommige mensen leven lang, anderen weer kort. De Bijbel leert ons dat dit leven op aarde in vergelijking met de eeuwigheid als een ademtocht is (zie Psalm 39:6). Je weet niet hoe lang je van God in je huis mag leven. De mens beslist zélf voor welke doeleinden hij dat huis wil gebruiken. De mens heeft een vrije wil om met zijn huis te doen wat hij wil. Mensen die zeggen: ‘Ik heb geen keus’, houden zichzelf voor de gek. God heeft ons immers niet als robots gemaakt. U beslist wat er met dat huis gebeurt.

Als u zich afvraagt waarom er zo veel tv-uitzendingen, films en bladen met seks, geweld, occultisme enz. zijn, dan is het omdat er mensen zijn die hun huis ter beschikking stellen voor de boze. Hij gebruikt huizen om zijn boze werken te doen. Miljarden euro’s worden aan deze zaken besteed. Het geld moet ergens vandaan komen.

Waarom is het zo moeilijk en is er veel kritiek om onder de ‘huizen’ waarin God woont, 1 miljoen of 100 miljoen euro’s bijeen te brengen om het evangelie te verbreiden? Waarom willen zo weinig mensen hun tijd geven voor het Koninkrijk van God? Er zijn niet veel mensen die hun ‘huizen’ willen geven voor Gods zaak, zodat Hij hen kan gebruiken zoals Hij dat wil.

De Here zoekt toegewijde mannen en vrouwen, jongens en meisjes, die het huis waarin zij wonen, voor God willen gebruiken om Hem te dienen.

Delen.

Comments are closed.

X