maandag, april 19 EN | BR

‘Eén ding weet ik zeker – en daarbij vergeet ik wat achter me ligt en strek ik mij uit naar wat voor mij ligt – ik snel recht op mijn doel af, ik wil de prijs behalen die in de hemel voor mij klaarligt, nu God mij door Christus Jezus geroepen heeft.’ Filippenzen 3:14

Paulus schrijft hier woorden die vandaag nog heel actueel zijn. Hij zegt: ‘Ik snel recht op mijn doel af.’ Op iets af snellen betekent inspanning verrichten. Het is iets doen, je uitstrekken naar iets.

Wat is nu het doel waar Paulus het over heeft? Heel duidelijk zegt hij hier dat hij een prijs wil behalen. Wat is die prijs die voor hem ligt? Dat is de hemel, die wij door Jezus kunnen binnengaan.

Het leven kan soms hard en moeilijk zijn. Ondanks dat Paulus een dienstknecht van God was en de kracht van de Heilige Geest met hem was, wist hij wat het was om dagen geen eten en nachten geen slaap te hebben. Hij wist wat het was om in de gevangenis te zitten. Hij heeft schipbreuk geleden, werd gestenigd en bespot. Als iemand het moeilijk heeft gehad, dan was het Paulus wel.

Ook wij kunnen moeilijke tijden beleven, maar dan kunnen ook wij het beste zeggen: ‘Ik snel recht op mijn doel af.’ Veel christenen stranden omdat ze dit niet voor ogen hebben. Als je echter naar de hemel wilt gaan en je Jezus wilt ontmoeten, dan moet je dat als doel in je leven hebben. Dan zeg je: ‘Ik ga ervoor! Ik jaag ernaar om de hemel binnen te gaan. Ik geef mij er helemaal voor! Ik strek mij ernaar uit. Ik verlang er sterk naar. Ik strijd de goede strijd van het geloof!’ Om de prijs te behalen moeten we doorzettingsvermogen hebben. We hebben lef en vastberadenheid nodig. Lezers, de prijs is zó geweldig. Er is nergens een betere prijs te behalen, maar dan moeten we bereid zijn er wat voor te doen. U kunt niet op uw luie achterwerk de prijs binnenhalen. Bidden, vasten, kloppen, zoeken, je afzonderen, de Bijbel lezen, getuigen, tijd voor God nemen enz. Je handen uit de mouwen steken, bezig zijn met de dingen van God. Bent u vastbesloten? Snel dan recht op uw doel af!

Delen.

Comments are closed.

X