vrijdag, april 23 EN | BR

‘De mensen zullen het besterven van angst, omdat ze denken dat de wereld vergaat. Want de machten van het heelal zullen door elkaar worden geschud.’ Lucas 21:26

Als men naar de rampen, alle onrust en chaos kijkt die de afgelopen jaren de wereld, maar ook onze maatschappij zijn overkomen, dan lijkt het erop dat het boek Openbaring vandaag in vervulling gaat. Gelooft u dat het oordeel van God over deze wereld is gekomen? Is onze maatschappij, Nederland, zo goddeloos aan het worden dat het oordeel van God ook over Nederland aan het komen is? Velen antwoorden: ‘Ik weet het niet, maar er is wel iets gaande in deze wereld.’ Denk aan de grote aantallen mensen die omgekomen zijn tijdens grote tsunami’s. Denk aan de orkanen die zelfs een grote stad als New Orleans hebben verwoest. Denk aan de overstromingen en de aardbevingen. Denk aan de varkenspest, de vogelgriep. Denk aan aids die al miljoenen levens heeft verwoest. Denk aan de terroristische aanslagen waardoor velen in angst en vrees leven.

Hoe kijkt u tegen al deze dingen aan? Is het niet precies wat de Here Jezus bedoelde toen Hij zei: ‘De mensen zullen het besterven van angst, omdat ze denken dat de wereld vergaat.’

De goddelozen, maar ook de slapende kerk zijn nog niet wakker geschud. Bewust wordt de naam van God overal buiten gehouden. Men wil niet geconfronteerd worden met de boodschap die spreekt over de eindtijd en die de mensen waarschuwt om zich te bekeren.

De boodschap van Jezus’ terugkomst en het oordeel dat over deze wereld zal komen, is echter een realiteit. Deze wereld zal alleen maar slechter worden en de rampen zullen elkaar sneller opvolgen.

Jezus zegt: ‘Als deze dingen beginnen, ga dan rechtop staan en kijk omhoog! Want je verlossing is niet ver meer!’ (Lucas 21:28).

Er is dus hoop! Er is redding! De Kerk van Jezus Christus is de ware Kerk met een goede boodschap van hoop en redding! Daarom moeten wij eropuit gaan en de mensen het geweldige evangelie vertellen.

Delen.

Comments are closed.

X