maandag, april 19 EN | BR

‘Nu is het waar dat ik maar een gewoon mens ben, maar ik ga niet op menselijke wijze te werk om de strijd te winnen. Ik strijd met Gods wapens, niet met menselijke, om elke tegenstand te breken.’ 2 Korinthiërs 10:3-4

Ik wil het met u hebben over de meest succesvolle dief aller tijden. Hij is een gewiekste plunderaar en steelt van alle mensen. Het is wel duidelijk over welke dief wij het hier hebben, namelijk de boze, de tegenstander van God, die alles stuk wil maken.

Jezus zegt van hem: ‘Hij is al sinds het begin een moordenaar’ en ‘hij is de bron van de leugen’ (Johannes 8:44). Hij gaat de wereld rond en laat een spoor van vernietiging achter. Paulus zegt dat ‘wij niet vechten tegen mensen, maar tegen onzichtbare wezens: de duivelse heersers en machten die deze donkere wereld tiranniseren’ (Efeziërs 6:12). De grootste macht van deze dief ligt in zijn verleidingskunst. De sleutel tot overwinning over deze dief ligt in de kracht van de Heilige Geest binnen in ons. Dat is de enige kracht om deze dief door te hebben, te weerstaan en om met hem af te rekenen. De boze gaat rond als een brullende leeuw (zie 1 Petrus 5:8). Er staat ‘als’; hij is geen brullende leeuw. Hij wil dat u denkt dat hij een leeuw is, maar dat is hij niet! Onthoud echter: ‘Hij die in u woont (Vader, Zoon en Heilige Geest), is machtiger dan hij (de boze) die de wereld beheerst’ (1 Johannes 4:4). Jezus zegt: ‘Jullie zullen slangen en schorpioenen vertrappen. Niets, werkelijk niets, zal jullie kwaad doen’ (Lucas 10:19).

God heeft ons macht gegeven om tegen deze dief op te treden en hem in de pan te hakken. Stop met bang zijn voor die opgefokte leeuw die, als u hem een trap geeft, in elkaar zakt. Als hij van u steelt, pak hem dan terug. Als je erin bent getuind door zijn leugens en u hebt toegegeven aan zijn misleiding, pak dan terug wat hij van u gestolen heeft.

De kop van de dief is op Golgotha verbrijzeld. Jezus heeft overwon- nen!

Delen.

Comments are closed.

X