dinsdag, april 20 EN | BR

‘Hij valt zelf in de kuil die hij voor een ander groef.’ – Psalm 7:16

Een vraag: Wat doe je als je vals beschuldigd wordt? Wat doe je als mensen je pijn doen? Wat doe je als mensen gemeen tegen je zijn? Ik weet wat de mens van nature geneigd is om te doen. Men wil eigenlijk meteen terugslaan. ‘Nou, ik heb het hem betaald gezet, hoor.’ Dat voelt goed, dat terugslaan. Maar Jezus zou zeggen: ‘Je hebt niet goed gereageerd. Je hebt kwaad met kwaad vergolden.’

Het doet pijn als men kwaad over je spreekt of als men je verkeerd behandelt.

Hoe komt het dat de mens van nature geneigd is zich te verdedigen? Dat komt omdat het de natuur van de mens is om wraak te nemen. Maar let op wat God zegt in Zijn Woord: ‘Ik zal wraak nemen, Ik zal het kwaad vergelden’ (Deuteronomium 32:35). Dat betekent: God zal rechtzetten wat krom is. God zal u rechtvaardigen. Dat hoeft u niet zelf te doen. God wil dat u het laatst lacht. En u kent het spreekwoord.

U vraagt misschien: ‘Hoe doet God dat dan? Want ik ben ontzettend kwaad!’ Lees wat Romeinen 12:19 zegt: ‘Neem nooit wraak, vrienden! Laat dat maar aan God over, want Hij heeft gezegd: Mij komt de wraak toe, Ik bepaal de straf voor alle zonden.’ Het wil eigenlijk zeggen: ‘Je hebt een keus. a) Je neemt zelf wraak. Of b) Je laat God wraak nemen. Maar onthoud dit: beide kan niet. Het is het een of het ander. Je legt de zaak in Gods hand, of je neemt de zaak in eigen hand. Dan zegt God: ‘Oké, doe het dan zelf maar, want dan heb je Mij niet nodig.’

Maar God wil dat je de zaak in Zijn handen legt. Hij zegt: ‘Laat het maar aan Mij over. Ik bepaal de straf voor alles wat jou is aangedaan.’ Lieve lezer, als u dat doet, zal God u zegenen. God zal u verhogen; dat hoeft u zelf niet te doen.

Besteed uw tijd, uw geld, uw energie niet aan uw vijanden. Laat geen bitterheid toe en verlaag u niet tot het niveau van die ander. Onthoud één ding: God is rechtvaardig. God maakt dat u het laatst lacht!

Delen.

Comments are closed.

X